7 načina da odjećom prekrijete višak kilograma

Maj je najnezgodniji mesec za dame koje se ne osećaju uvijek sjajno u svom tijelu, jer zbog onog čuvenog “viška” i neostvarene idealne kilaže kojoj su težile (i kojoj svaka žena teži) imaju problem sa izborom odjeće za toplije dane. Tokom zime smo krivicu mogle svaliti na vrećastu majicu ili debeli džemper, a sada treba preći u tanju odjeću koja mnogo više otkriva.

7 načina da odjećom prekrijete višak kilograma

Srećom, ženska garderoba pruža mogućnost da dobro uklopljenim modelima, materijalima i krojevima stvorimo kombinacije u kojima ćemo se osjećati udobno, a usput dobro prikriti svaki višak kilograma koji se tokom zime zadržao na struku ili bokovima. Mame, ukoliko ste sa svojim djetetom često na odjeljenju dječije garderobe, usput bacite pogled na modele i krojeve koje vam preporučujemo.

Odaberite pravi kroj farmerica

Omiljeni komad odjeće svakoj ženskoj osobi – dobre farmerice. Jedini dobar savjet u vezi sa izborom farmerki jeste da obratite pažnju na njihov kroj. Farmerke sa niskim strukom jesu uvijek u modi, ali su namijenjene srećnicama sa ravnim stomakom. ;) Ako se u njima ne osjećate lagodno i udobno zbog viška kilograma, tada treba da odaberete model farmerica sa višim strukom koji će sakriti vaš stomačić. To će vam pomoći da prikrijete zonu koju ne želite da istaknete.

Haljine na preklop

Odjeća “na preklop” je sjajan izbor za žene koje imaju problema sa viškom kilograma, a pogotovo ako su ti kilogrami vidljivi u zoni oko stomaka i struka. Prilikom sljedeće kupovine, isprobajte bar jednom ovakav model i uvjerićete se da je riječ o djelotvornom modnom triku!

Duže i lepršave majice

Lepršava odjeća je, pored toga što je udobna i što u takvoj odjeći izgledamo opušteno i zanosno, zapravo idealan način da prikrijemo pokoji kilogram viška, a da to tako ne izgleda. Srećom, ponuda takvih modela i materijala je zaista bogata, tako da ćete sigurno pronaći idealan model i za sebe. Za svečanije prilike birajte tunike ili haljinice, koje mogu izgledati elegantno, a pritom prikrivaju ono što želite da sakrijete.

Kardigan

Široki, lepršavi kadigani odličan su izbor kada želite da se osjećate udobno, a da pritom ne brinete o svom izgledu. Duži kardigani izdužuju figuru i čine vas mršavijim. Idealni su ukoliko imate višak stomačića sa strane, jer ih možete ostaviti otkopčane i oni slobodno padaju sa strane prikrivajući viškove.

Majice sa spuštenim ramenima

Majice sa spuštenim ramenima, ztv. “čamac” majica i one sa širokim rukavima odlično će odraditi svoj posao kad je riječ o prikrivanju stomačića na kome je onaj “višak kilograma” vidljiviji. Naime, kod takvih majica struk nije naglašen, već je akcenat na gornjem dijelu, što automatski čini vaš stomačić neuočljivim.

Rastegljivi materijali

Odjeća od rastegljivih materijala ponekad može biti vaš veliki saveznik u trenucima kada “nemate šta da obučete”, a ne želite da izaberete kombinaciju koja govori da ste sa namjerom prekrili svoj višak kilograma. Trik sa rastegljivim materijalima je u kombinacijama koje pravite sa drugim odjevnim predmetima. Helanke, koje se toliko nose u posljednje vrijeme, jesu odličan primer: možete ih kombinovati sa lepršavom tunikom koja će prekriti višak oko struka.

Nosite veš za oblikovanje

Veš za oblikovanje svakako nije seksipilan odjevni komad, ali je obožavan predmet u trenucima kada želimo da sakrijemo neki višak sa strane ili oko struka. Ovaj veš će vas utegnuti i takvim zatezanjem činite da stomačić bude nevidljiv.

Slični članci

IZDVAJAMO IZ GALERIJA

SAVJET
DANA

Najlon čarape

RECEPT
DANA

Govedji gulaš

  • Najčitanije

  • Zanimljivo

  • Najviše lajkova

PRATITE NAS NA

KALKULATORI

O NAMA

Portal namijenjen ženama i svima koji žele da saznaju više o ženama. Mi smo tu, ne samo za modernu i savremenu ženu, nego i za one koje se ne osjećaju tako. Tu smo za majke, domaćice, poslovne žene, mlade i one u najboljim godinama. Svakodnevno spremamo za svakoga po nešto. Hvala vam što nas pratite ;)

PRATITE NAS NA

© 2011 zenasamja.me. Sva prava zadržana.