Ideje i predlozi za odlično uklapanje zavjesa i tapeta u dnevnoj sobi

Promjena koja je efektna i lijepa u svakom ambijentu

Uređenje dnevne sobe je važan zadatak jer je riječ o prostoriji koju koriste svi članovi domaćinstva, mjesto je i susreta sa gostima, ali i oaza za odmor i opuštanje u okviru porodične atmosfere.

U dekoraciji se sve češće koriste moderne tapete za dnevni boravak koje sada imaju brojne prednosti, a samo jedan dio toga čine prelijepi dezeni koji oplemenjuju prostor. Kada se uz njih odaberu odgovarajuće zavjese, veći dio posla je završen pa je ostatak dekorisanja jednostavniji i nema greški.

Koji su pravilni koraci u uređenju, kako birati tapete, a kako zavjese?

Sve odgovore pronađite u nastavku teksta.

Ideje i predlozi za odlično uklapanje zavjesa i tapeta u dnevnoj sobi

Zašto je dekoracija zidova i prozora osnov svakog uređenja prostora?

Vertikalne površine zidova čine „bijelo platno“ za odabir dekoracije jer je riječ o najvećim slobodnim površinama u prostoriji. Previše detalja i boja nije uvijek dobro pa je važno odabrati pravu kombinaciju koja će pomiriti potrebe sa estetikom i kreirati jedinstveni stil u prostoru.

Klasično bojenje zidova je prevaziđen sistem dekoracije pa se danas biraju tapete koje mogu da se postavljaju čak i u kupatila i da na nevjerovatan način donesu transformaciju prostora.

Kada se uz njih odaberu zanimljive, moderne, a nadasve funkcionalne zavjese za dnevnu sobu, dobija se najbolja kombinacija pa je odatle lakše odabrati dekorativni mebl, tepihe i ostatak dekoracije.

Neka vaša dnevna soba doživi potpunu transformaciju uz rimske zavjese

Paketo ili rimske zavese su jedan od rjeđe korišćenih modela savremenih zavjesa koje su idealne za dnevnu sobu.

Riječ je o zavjesama sa sistemom koje se nalaze ispred prozora, platno pada ravno i nabira se odozdo na gore kada je potrebno da djelimično ili potpuno pokrije prozor.

Za izradu se koriste lan, markizet, soft, organdin…, ali i brojni drugi materijali koji svojim bojama i teksturom imaju veliki dekorativni efekat u prostoru. Platno može biti djelimično svjetlopropusno ili da potpuno zamračuje prostoriju, da se spušta uz pomoć lančića i šipki koje mogu biti ubačene u materijal za pravilno nabiranje.

Upravo taj efekat nabiranja kada se zavjesa djelimično podigne je ono što rimske zavjese čini različitim od svega drugog. Kreira se zanimljiv i jedinstven dekorativni efekat što će vam sigurno odgovarati baš u dnevnoj sobi.

Odlične su za dnevnu sobu jer se postavljaju neposredno ispred stakla pa soba djeluje prostranije, što ostavlja prostor za unošenje drugih detalja čak i kada je sama zavjesa šarena i privlači pažnju na sebe.

Važno je angažovati firmu koja rimske zavjese pravi po mjeri i tačnim dimenzijama prozora uz korišćenje originalnih materijala i profesionalno montiranje jer samo tako dobijate sve obećane prednosti.

Kako odabrati odgovarajuće tapete za dnevni boravak, postoji li univerzalno pravilo pri odabiru?

Ako želite da vaš dnevni boravak ima izuzetno privlačan i nezaboravan izgled, predlažemo vam da odaberete moderne tapete koje će unijeti novu dimenziju u estetiku i dekoraciju vaših zidova.Moderne  tapete za dnevni boravak su dizajnirane tako  da se istaknu i da budu fokusna  tačka prostorije, pružajući vam mogućnost da personalizujete i transformišete prostor u skladu sa svojim stilom i preferencijama. Izborom tapeta  možete dodati dubinu, teksturu, boju i šarm prostoru, stvarajući prijatno okruženje u kojem ćete uživati i koji će oduševiti vaše goste.

Novi modeli donose lako i jednostavno pokrivanje neravnina na zidu, omogućavaju čišćenje, ne blijede, ne skupljaju mirise i bakterije, lako se postavljaju i još lakše skidaju, ali je to samo dio prednosti koju ćete dobiti ako postavite tapete u dnevnoj sobi.

Savremeni materijali od kojih se tapete prave i nove generacije ljepkova donose ogromno poboljšanje u inače dobro poznat koncept dekoracije zidova uz pomoć tapeta.

Foto tapete, 3D dezeni, šare, boje, tekstil…sve to može biti iskorišćeno za dekoraciju jednog ili svih zidova u dnevnoj sobi.

Generalno pravilo je da je bolje da tapete budu svjetlije sa tamnim šarama ili ako su tamne, da se postave samo na jedan zid dok ostatak treba da bude u neutralnim, svijetlim bojama.

Neko voli da istakne nameštaj i detalje u prostoru, neko teži ka minimalizmu. Sve to se dobija sa pravilnim odabirom tapete za dnevni boravak.

Sa njima će prostorije biti čistije, ljepše i uvijek fenomenalno dekorisane. Savršeno se uklapaju i uz rimske zavjese tako da sa ova dva izbora sasvim sigurno dobijate fenomenalno uređen prostor koji na najbolji način reprezentuje vas i vašu porodicu.

Posjetite sajt neke od firmi koje se bave proizvodnjom i prodajom svih dodataka za uređenje prostora i na jednom mestu uklopite boje zavesa i tapeta. Brzo i lako napravite veliku i efektnu promenu koja će se svima dopasti.

Zaboravite prašnjave zavjese i neuredno krečenje zidova, budućnost u uređenju je tu. Savremen koncept dekoracije podrazumijeva da se ostvare višestruke prednosti kako u izgledu tako i u funkcionalnosti.

Slični članci

IZDVAJAMO IZ GALERIJA

SAVJET
DANA

Ako vam jelo prigori prilikom kuvanja...

RECEPT
DANA

Kajgana iz rerne

  • Najčitanije

  • Zanimljivo

  • Najviše lajkova

PRATITE NAS NA

KALKULATORI

O NAMA

Portal namijenjen ženama i svima koji žele da saznaju više o ženama. Mi smo tu, ne samo za modernu i savremenu ženu, nego i za one koje se ne osjećaju tako. Tu smo za majke, domaćice, poslovne žene, mlade i one u najboljim godinama. Svakodnevno spremamo za svakoga po nešto. Hvala vam što nas pratite ;)

PRATITE NAS NA

© 2011 zenasamja.me. Sva prava zadržana.