U svijetu možda ne, ali za nas bizarna hrana: Zmije, kornjače, pauci

U svijetu možda ne, ali za nas bizarna hrana: Zmije, kornjače, pauci

Iako mnogi sebe nazivaju gurmanima, postoji hrana koju ni takvi ne bi probali. S ove strane svemira nama potpuno nezamisliva, takva da i sama pomisao na nju stvara reakcije u želucu, nekome je na drugom dijelu svijeta pravi specijalitet.

O ukusima se ne raspravlja, a o okusima možemo suditi samo nakon što ih isprobamo. Zaboravite na puževe i žabe ako njih smatrate neobičnom delicijom, ove su stvari puno ozbiljnije. Provjerite listu najčudnijih jela na svijetu i razmislite jeste li dovoljno hrabri.

Sušeni puffin (Fratercula)

Slađi od pingvina, pufini su jedan od simbola Islanda, ali i delikatesa koju ostatak svijeta ne odobrava. Iako se među bizarnim specijalitetima sa sjevera mogu naći i fermentirani morski pas čiji miris samo najjači mogu podnijeti, kitovi odresci, ovčji testisi i kuhana ovčja glava, "mala braća sjevera", kako im glasi ime na latinskom izazivaju najviše sažaljenja. No većinu domaćih stanovnika to ne uzrujava jer im se sviđa njihovo meso koje podsjeća na pačje s ribljom aromom. Suše ga ili jedu kao pečenje.

Supa od kornjače

Iako je u nekim državama zabranjena zbog zaštićenosti vrste, u Kini i Singapuru, Ekvadoru i još nekim zemljama još uvijek se jede supa od kornjače. Meso, koža i unutrašnji organi glavni su sastojak supe koje oni koji su ju probali dižu u nebesa.

Zmijsko srce

U Vijetnamu možete isprobati srce zmije. Nakon što sami odaberete koju će zmiju za vas "pripremiti", najprije ćete dobiti svježu krv. Srce koje još pulsira staviće vam u rakiju i to je drugi dio deserta. Vijetnamci smatraju da upravo pulsirajuće srce netom ubijene zmije jača muškost. Pripremiće vam kožu i ostale dijelove zmije jer se u Vijetnamu sve koristi za jelo.

Prženi pauci

Zašto umjesto prženih krompirića ne biste probali pržene pauke? Planirate li put u Kambodžu, svakako razmislite o ovoj delikatesi. Mariniraju se u MSG-u, šećeru i soli, nakon čega se prže u luku.

Tuna Eyeballs

U Japanu jedu tunu. I oči tune. Potražite ih u nekim sushi restoranima ili u trgovinama. Često njen okus opisuju kao sličan okusu lignje, ali to presudite nakon što ih isprobate.

 

punkufer.hr

Slični članci

Tagovi :

IZDVAJAMO IZ GALERIJA

SAVJET
DANA

Ako patite od mučnine u vožnji...

RECEPT
DANA

Ratatu s kobasicama

  • Najčitanije

  • Zanimljivo

  • Najviše lajkova

PRATITE NAS NA

KALKULATORI

O NAMA

Portal namijenjen ženama i svima koji žele da saznaju više o ženama. Mi smo tu, ne samo za modernu i savremenu ženu, nego i za one koje se ne osjećaju tako. Tu smo za majke, domaćice, poslovne žene, mlade i one u najboljim godinama. Svakodnevno spremamo za svakoga po nešto. Hvala vam što nas pratite ;)

PRATITE NAS NA

© 2011 zenasamja.me. Sva prava zadržana.