4 savjeta za odlaganje pojave bora oko očiju

Pojavljivanje bora oko očiju je neminovno, ali neke naše svakodbevne navike mogu da utiču na to da se bore pojave ranije ili kasnije.

4 savjeta za odlaganje pojave bora oko očiju

Jedite više ribe, posebno losos

Ako niste ljubitelj ribe, možete zdrave masti i proteine zamijeniti biljnim varijantama, ali najjednostavnije rješenje jeste da jedete ribu. Losos sadrži proteine kao i drugo meso, ali i zdrave masti koje poboljšavaju kvalitet kože i njeguju druga tkiva. Riba iz hladnih voda je važna u ishrani jer sadrži esencijalne masne kiseline i omega 3. Ako ne volite ukus ribe, bar nabavite kapsule ribljeg ulja i druge suplemente kojima ćete nadoknaditi to.

Ne čkiljite

Zvuči smiješno, ali je istinito: ako čkiljite, bore oko očiju  su izraženije. Tada aktivirate mišiće oko očiju i navikavate kožu da se izbora na taj potez. Ako su vam potrebne naočare za čitanje, nabavite ih ili stavite sočiva. Ako suzite očne kapke da biste bolje vidjeli, izazvaćete bore oko očiju, a vid nećete popraviti. Isto važi i za naočare za sunce – ako su vam oči osjetljive na svjetlost, nabavite naočare za sunce. One će zaštititi kožu oko očiju od UV zračenja, ali i spriječiti da žmirkate dok ste direktno izloženi suncu. Samo pazite da to budu kvalitetne naočare jer neodgovarajuće staklo bez sertifikata mogu da pokvare vaš vid, a u tom slučaju bore oko očiju su manji problem.

Koristite dnevnu kremu

Možda ste već počeli da koristite kreme protiv starenja kože, što neće odmoći, ali imajte na umu da se bore oko očiju stvaraju i kada koža nije dovoljno nahranjena, a ne samo kada dođe vreme da se ona njeguje posebnim kremama. Kreme za bore oko očiju sadrže posebne sastojke koji sprečavaju starenje kože, ali svakodnevno preko dana obezbijedite koži dobru hidraciju i njegu običnom dnevnom kremom ili čak Pavlovićevom mašću. Divimo se svojim mamama i bakama kako su bile mladolike, a pretpostavljamo da one nisu imale toliki izbor kada je riječ o kozmetičkim sredstvima. Neka istraživanja pokazuju da je mogućnost izbora u savremenom svijetu dodatni izvor stresa, koji zato može i da poveća bore oko očiju. Ako raspolažete kremama ili mastima koje ste koristili ranije ili koje su za opštu upotrebu, ne opterećujte se činjenicom da su kreme za bore oko očiju skupe – biće dovoljno da detaljno čistite kožu poslije šminke, nanosite hidratantne kreme koje su vam prijatne i bore oko očiju neće biti izražene.

Ne pretjerujte sa čišćenjem lica

Iako je preporučljivo da se umivamo često i da koža lica bude čista da bi ljepše upila kremu koju nanosimo, nemojte koristiti invazivna sredstva za umivanje, tonike, sapune i druge hemikalije za higijenu koje mogu da isuše kožu.

Čak i ako vam se ne čini da je poslije tih ispiranja koža suva, najmanje remećenje hemijskog sastava površine menja PH vrednost kože, a onda tijelo vrši napor da nadoknadi to umjesto da jednostavno regeneriše ćelije kože. Ako možete da izbjegnete sredstva za ispiranje, izbjegnite ih i imaćete manje bore oko očiju. Ako ipak ne možete bez toga, obezbijedite da poslije svakog ispiranja sredstvima za lice imate spremnu kremu ili sličan proizvod kojim ćete licu vratiti vlažnost i površinski sloj.

Slični članci

IZDVAJAMO IZ GALERIJA

SAVJET
DANA

Da se naočare ne zamagle...

RECEPT
DANA

Slana štrudla

  • Najčitanije

  • Zanimljivo

  • Najviše lajkova

PRATITE NAS NA

KALKULATORI

O NAMA

Portal namijenjen ženama i svima koji žele da saznaju više o ženama. Mi smo tu, ne samo za modernu i savremenu ženu, nego i za one koje se ne osjećaju tako. Tu smo za majke, domaćice, poslovne žene, mlade i one u najboljim godinama. Svakodnevno spremamo za svakoga po nešto. Hvala vam što nas pratite ;)

PRATITE NAS NA

© 2011 zenasamja.me. Sva prava zadržana.