Njega kože – poneki savjet

Njega kože – poneki savjet

Njega kože ponekad može biti komplikovana, posebno kad vam se u glavi pomiješaju sve te informacije sa interneta, TV-a i časopisa, o tome kako pravilno njegovati našu kožu. Kad je njega kože u pitanju, nije dovoljno samo jednostavno čišćenje ili umivanje, pogotovo kada patite od problematične kože.

Ako ste vi ta koja ima problem sa kožom i njenom njegom, evo nekoliko savjeta da zaštitite svoju kožu i podmladite je.

Kada pore postaju začepljene, išarane ili se pojave bubuljice? Tokom tinejdžerskih godina, cijelo lice treba dubinsko čišćenje, posebo zona brade, čela i nosa ili T-zona.

Počnite sa čišćenjem lica toplom vodom i blagim spunom. Lice je najbolje čistiti dva puta dnevno. Ako imate fleke, koristite blagi sapun specijalno namijenjen za to. Masirajte lagano kružnim pokretima i zapamtite: ne “ribajte”  i ne trljajte jako vaše lice! Ribanje i obilno pranje lica može izazvati i iritirati vašu kožu. Bilo bi dobro koristiti losion nakon uklanjanja bakterija sa lica.   

Nikad ne istiskajte bubuljice, jer to može uzrokovatii infekciju  kože. Izbjegavajte diranje lica prstima. Operite ruke prije nanošenja šminke ili bilo kojeg tretiranja lica kremom, da biste zaštitili pore od infekcije.  

Još jedan vrlo važan savjet za njegu kože je: obavezno, ali obavezno skidanje šminke prije spavanja. Takođe, nemojte koristiti staru šminku, da vam ne bi izazvala iritaciju. Neka vam je uvijek na umu zaštita od sunca. Jako sunce, posebno ljeti, može da ošteti vašu kožu, ne samo uzrokujući bore, nego i neki veći problem.

Kad smo već kod sunca, da još jednom napomenemo da uvijek koristite neku kremu za zaštitu od sunca, čak i kad idete da se kupate.

Iako je sunce sjajan izvor vitamina D, prevelika izloženost može da uzrokuje mnogo problema sa kožom,  pa čak  i rak kože. Zbog toga je jako važno  koristiti zaštitu od sunca i ako je moguće, izbjegavajte direktnu izloženost između 11 ujutru i 5 popodne.

Uvijek imajte na umu zdrav način života, vježbanje, zdrava hrana i dovoljno odmora, pojačaće vaše psihofizičke sposobnosti.

Slični članci

Tagovi :

IZDVAJAMO IZ GALERIJA

SAVJET
DANA

Mirisno usisavanje

RECEPT
DANA

Punjeni francuski hljeb

  • Najčitanije

  • Zanimljivo

  • Najviše lajkova

PRATITE NAS NA

KALKULATORI

O NAMA

Portal namijenjen ženama i svima koji žele da saznaju više o ženama. Mi smo tu, ne samo za modernu i savremenu ženu, nego i za one koje se ne osjećaju tako. Tu smo za majke, domaćice, poslovne žene, mlade i one u najboljim godinama. Svakodnevno spremamo za svakoga po nešto. Hvala vam što nas pratite ;)

PRATITE NAS NA

© 2011 zenasamja.me. Sva prava zadržana.