"Bjuti" tretman pravo iz kuhinje

"Bjuti" tretman pravo iz kuhinje

I opet  tekst počinjemo sa: Žene troše stotine eura godišnje na raznu kozmetiku. Ali, kao što sve više žena počinje da shvata, tako ni vi ne morate da kupujete skupu kozmetiku da bi i dalje bili lijepi. Mnoga  "sredstva" za ljepotu možete da nađete i  u svojoj kuhinji i da budete prirodno lijepe, a mi vam predstavljamo neke od njih.

1.  Limunov sok

Limun je jedno od "najplodnijih" sredstava koje iz svoje kuhinje možete upotrijebiti za ljepotu. Uronite prste ruku u limunov sok, da spriječite žutilo istih. Za izbjeljivanje zuba, pomješajte sok sa sodom bikarbonom i s tom smjesom perite zube. Limunovim sokom možete da čistite i lice. Pa zar nije "najplodnije prirodno sredstvo za ljepotu.

2. Maslinovo ulje 

Maslinovo ulje je jedno od najnevjerovatnijih sredstava za ljepotu koje možete naći u vašoj kuhinji. Dok se tuširate, utrljajte maslinovo ulje u kožu, a zatim isperite. Takođe, maslinovo ulje možete da utrljate i u tjeme glave i na krajeve kose. Ne samo da ćete imati sjajnu i baršunastu kožu, nego i zdrave i sjajne pramenove kose.

3. Narandžin sok

Ako hoćete instant varijantu za sjaj vaše kože, narandžin sok je najbollje rješenje koje možete naći u svojoj kuhinji. Samo iscjedite jedno ili dva parčeta narandže ( a možete i cijelu), zaronite prste u pulpu i nanesite na lice i vrat, naravno izbjegavajući oči. Ostavite 15 minuta, zatim isperite.

4. Med

Nanošenje meda na kožu, ne samo da pomaže u hidrataciji, nego kožu hrani prirodnim vitaminima. Takođe, sadrži prirodni antibiotik koji ubija bakterije i spriječava akne.

5. Bijeli šećer

Ne, ne ne bojte se, ne treba da ga jedete. Šećer je odličaan za piling, koji je opet jako važan proces u održavanju kože zdravom i sjajnom, jer se upravo pomoću njega rješavate mrtvih ćelija kože.  Sa malo šećera, nježno masirajte cijelo tijelo dok se tuširate. Zatim isperite i sjajna koža je tu.

6. Jogurt

Jogurt je jako zdrav kada ga jedete, ali je isto tako jako dobar  za vašu kožu, kada ga nanesete i tako ostavite nekoliko minuta. Od jogurta će vaša koža biti nježnija i mekša, a jogurt spriječava i pojavu crvenila koje se pojavljuje poslije konzumiranja ljute hrane ili mnogo alkohola. Anti-bakterijski je, pa je jako dobar za liječenje akni.

7. Krompir

Ako tražite nešto što bi vam pomoglo da se riješite tih tamnih krugova ispod vaših očiju, ne trebate tražiti dalje od vaše kuhinje, u kojoj, nadam se, imate malo krompira. Samo izrendajte sirovi krompir, zamotajte ga u gazu i stavite na oči 15-20 minuta. Vaši tamni krugovi će momentalno nestati.

Ove namirnice iz vaše kuhinje koje će vam pomoći u održavanju i poboljšanju ljepote, vijekovima koriste žene iz raznih kultura, da bi očuvale svoju prirodnu ljepotu. Sada i vi imate tu privilegiju, prema tome, trk u kuhinju po svoju ljepotu (kako ova rečenica zvuči nevjerovatno...kuhinja i ljepota).

Slični članci

Tagovi :

IZDVAJAMO IZ GALERIJA

SAVJET
DANA

Najlon čarape

RECEPT
DANA

Engleske prženice

  • Najčitanije

  • Zanimljivo

  • Najviše lajkova

PRATITE NAS NA

KALKULATORI

O NAMA

Portal namijenjen ženama i svima koji žele da saznaju više o ženama. Mi smo tu, ne samo za modernu i savremenu ženu, nego i za one koje se ne osjećaju tako. Tu smo za majke, domaćice, poslovne žene, mlade i one u najboljim godinama. Svakodnevno spremamo za svakoga po nešto. Hvala vam što nas pratite ;)

PRATITE NAS NA

© 2011 zenasamja.me. Sva prava zadržana.