Lagana šminka za ljeto

Sa dolaskom ljepših, sunčanijih, a time i toplijih, vrlo često i vrelih dana, teška šminka na neko vrijeme odlazi u zaborav. Mnogo puta će ta teška šminka i sama, zbog vrućine i znojenja, jednostavno nestati. Sigurno ne želite da vaš dnevni make-up, umjesto da vas uljepša, pretvori vaše lice nalik platnu sa razmazanim bojama.

Lagana šminka za ljeto

Upravo zato, vaš osnovni make-up koji se većinom sastoji od pudera, rumenila i maskare i sjaja, zamijenite alternativama pogodnijim za više temperature kao i pogodnijim za vašu kožu koja će pod manjim slojem šminke lakše disati.

Puder

Tečni puder ili onaj u prahu, tokom ljetnih mjeseci radije zamijenite kremom u boji. Kreme u boji biće lakše na vašoj koži i nikako neće stvoriti efekt maske. Lijepo će iznijansirati vaš ten i dati koži da diše istovremeno je njegujući. Ako zbog određenih nedostataka na koži i dalje birate klasičan puder, za koji ste ste sigurni da će prikriti svaku bubuljicu ili slično i za to postoji rješenje. Pokušajte nanijeti kremu u boji, a na nedostatke nanesite malo korektora nastojeći da se ne vidi razlika u boji.

Maskara

Kod odabira ljetne maskare, svakako vodite računa o tome da bude vodootporna. Osim što se neće rastopiti tokom znojenja i tako stvoriti crni podliv ispod očiju, moći ćete u svakom trenutku bez opterećenja skočiti u more ili obližnji bazen. 
Vodootporne maskare teže se uklanjaju od onih klasičnih, zato ako je to faktor koji je presudan da i dalje upotrebljavate klasičnu maskaru, onda je nanosite u što tanjem sloju.

Rumenilo

U slučaju da u ljetnim mjesecima već imate tamniju nijansu kože, i mnogo puta crvenije obraze kao posljedicu sunčanja, tada vam rumenilo nije ni potrebno. Ipak, ako ga već upotrebljavate, izbjegavajte rumenila u prahu. Ona će djelovati potpuno neprirodno na osunčanom tenu. Radije upotrebljavajte kremasta rumenila. Ona će se upiti u vašu kožu i odavati utisak prirodno rumenih obraza. Pripazite s količinom nanesenog kremastog rumenila. U većini slučajeva dovoljna je vrlo mala količina, tek jedna kapljica, koju ćete ravnomjerno utapkati u obraz. Ako i dalje ne odustajete od rumenila u prahu, neka to onda bude neka vrsta bronzera, nikako klasično rumenilo.

Sjajevi i ruževi za usne

U ljetnim mjesecima uvijek radije odaberite sjaj. Čak i kada se razmaže, to neće biti toliko primjetno kao što bi bilo da ste na primjer nanijeli ruž. Osim toga, sjaj će, posebno na suncu, biti mnogo efektniji od ruža, a pritom ga možete izabrati zaista u kojoj god boji želite – samo pripazite da uvijek bude u nekoj prozračnoj nijansi poput nijansi roze, bež ili zlatne. Bilo bi dobro da uz sjaj, vaš sjaj za usne sadrži i zaštitni faktor od sunca. Ako niste ljubitelj blještavila, odlučite se za neki od melema za usne. U svakom slučaju, tokom ljetnih mjeseci, vaše usne itekako trebaju zaštitu.
 

Naturala.hr

Slični članci

IZDVAJAMO IZ GALERIJA

SAVJET
DANA

Najlon čarape

RECEPT
DANA

Govedji gulaš

  • Najčitanije

  • Zanimljivo

  • Najviše lajkova

PRATITE NAS NA

KALKULATORI

O NAMA

Portal namijenjen ženama i svima koji žele da saznaju više o ženama. Mi smo tu, ne samo za modernu i savremenu ženu, nego i za one koje se ne osjećaju tako. Tu smo za majke, domaćice, poslovne žene, mlade i one u najboljim godinama. Svakodnevno spremamo za svakoga po nešto. Hvala vam što nas pratite ;)

PRATITE NAS NA

© 2011 zenasamja.me. Sva prava zadržana.