Ovih 5 predmeta ne smijete da brišete papirnim ubrusima!

Papirni ubrusi sve su popularniji pomoćnici u čišćenju, praktični su, samo otkinete komad ili koliko vam treba, prebrišete što trebate i bacite u smeće. No ne biste se smjeli hvatati za njih baš svaki put kad se želite riješiti prljavštine. Izbjegavajte korištenje papirnatih ručnika kod čišćenja idućih 5 stvari jer ih možete oštetiti.

Ovih 5 predmeta ne smijete da brišete papirnim ubrusima!

1. Naočare

Ako brišete naočare papirnim ubrusom možete izgrebati i oštetiti zaštitni sloj sa stakla. Zato ih brišite mekanom krpicom koju ste dobili s naočarima.

2. Drveni namještaj

I prašina i papirni ubrusi imaju abrazivna svojstva što znači da brisanje prašine papirnim ubrusima s drvenog namještaja može ostaviti ogrebotine na namještaju. Dakle, oni su pregrubi za takve osjetljivije površine koje je najbolje čistiti mekom krpom navlaženom sredstvom za čišćenje drvenih površina.

3. Električni uređaji

Grublja tekstura papirnih ubrusa može oštetiti i ove delikatne aparate, naročito staklene površine poput ekrana iPhonea. S elektroniih uređaja mrlje brišite krpom od mikrofibra ili vlažnim antibakterijskim maramicama – jer na vašem mobilnom telefonu vjerojatno 'čuči' mnoštvo bakterija.

4. Tepih

Ako mrlju s tepiha pokušate da očistite papirnim ubrusom on će se razmrviti i usaditi u vlakna što će još više pogoršati problem.


5. Tamna majica

Kao i kod tepiha, i na crnoj majici, odnosno tamnim tkaninama, papirni ubrus će ostaviti mrvice koje će se usaditi u vlakna. Brisanje mokrim ubrusom još će više pogoršati stvari.

 

Zadovoljna.hr

Slični članci

IZDVAJAMO IZ GALERIJA

SAVJET
DANA

Džigerica ce biti mekša i ukusnija...

RECEPT
DANA

Teletina u sosu s kajmakom

  • Najčitanije

  • Zanimljivo

  • Najviše lajkova

PRATITE NAS NA

KALKULATORI

O NAMA

Portal namijenjen ženama i svima koji žele da saznaju više o ženama. Mi smo tu, ne samo za modernu i savremenu ženu, nego i za one koje se ne osjećaju tako. Tu smo za majke, domaćice, poslovne žene, mlade i one u najboljim godinama. Svakodnevno spremamo za svakoga po nešto. Hvala vam što nas pratite ;)

PRATITE NAS NA

© 2011 zenasamja.me. Sva prava zadržana.