Uz pomoć kurkume i limuna uklonite flleke sa kože!

Pigmentacija se vrlo često javlja kao posljedica izlaganja suncu, a najčešće se ispoljava vidu fleka i mrlja na rukama i leđima. Ako želite da smeđe mrlje i fleke koje su vam se pojavile na koži nestanu, isprobajte prirodnu masku za izbeljivanje koju koriste Indijke.

Uz pomoć kurkume i limuna uklonite flleke sa kože!

Koža na rukama najizloženija je štetnim faktorima, a pošto sadrži najmanje lojnih žlijezda, brže dehidrira i stari. Zato je važno da ruke redovno njegujete odgovarajućim hidratantnim kremama koje hrane i istovremeno štite kožu od uticaja ultraljubičastog zračenja.

Ako želite da uklonite mrlje i fleke na rukama, preporučujemo vam da isprobate prirodnu masku za izbeljivanje koju koriste Indijke. Potrebni su vam sok od limuna koji podstiče ljuštenje kože i kurkuma u prahu koja djeluje protivupalno i daje koži sjaj.

Priprema:

Dobro promiješajte kaščicu kurkume u prahu sa kašičicom soka od limuna. Nanesite na mrlje. Poslije 15 minuta isperite hladnom vodom. Nemojte da se izlažete suncu odmah nakon ovog tretmana, a masku nanosite jednom do dva puta dnevno, dok ne vidite efekte.

Ako imate vrlo osjetljivu kožu, limunov sok razblažite vodom, a možete ga zamijeniti mlijekom.

Slični članci

IZDVAJAMO IZ GALERIJA

SAVJET
DANA

Da biste sačuvali povrće bar neko vrijeme...

RECEPT
DANA

Uštipci od palente - Hush Puppies

  • Najčitanije

  • Zanimljivo

  • Najviše lajkova

PRATITE NAS NA

KALKULATORI

O NAMA

Portal namijenjen ženama i svima koji žele da saznaju više o ženama. Mi smo tu, ne samo za modernu i savremenu ženu, nego i za one koje se ne osjećaju tako. Tu smo za majke, domaćice, poslovne žene, mlade i one u najboljim godinama. Svakodnevno spremamo za svakoga po nešto. Hvala vam što nas pratite ;)

PRATITE NAS NA

© 2011 zenasamja.me. Sva prava zadržana.