Suvo četkanje znači meka i glatka koža

Koža je organ koji zbog detoksikacione uloge nazivamo i „trećim bubregom“, ali da bi bila glatka i nježna, potrebno ju je pravilno njegovati. Mi vam otkrivamo blagodeti suvog četkanja...

Suvo četkanje znači meka i glatka koža

Koža je čistač organizma
Mnogi toksini izlučuju se putem znoja i upravo zbog toga fizičke vježbe i boravak u sauni podstiču detoksikaciju. Medjutim, pore često budu začepljene usljed gomilanja mrtvih ćelija sa površine kože, pa je detoksikacija tada i te kako otežana. U tom slučaju, toksini ne mogu napustiti naše tijelo, nego se zadržavaju i tako nam uzrokuju mnogo problema. Akne i čirevi su uobičajeni simptomi po kojima možemo vidjeti da koža ne diše pravilno. Suvo četkanje je metoda kojom se oslobadjate mrtvih ćelija, otvarate pore, pojačavate detoksikaciju i pomažete svom organizmu da se oslobodi otrova.

Zašto četkati kožu?
Četkanjem kože na suvo uklanjate mrtve ćelije sa nje, a ukoliko ovo budete  često praktikovali, poboljšaćete cirkulaciju, uljepšati ten, a koža će vam izgledati mladje i zdravije. Pored toga, suvim četkanjem podstiče se rad limfnih žlijezda, pogotovo ako ga kombinujete sa odlascima u saunu. Rezultat je zadivljujući i spolja i i iznutra, jer već poslije nekoliko tretmana koža postaje glatkija i mekša, a organizam pročišćeniji.

Suvo četkanje u tri koraka
Za suvo četkanje vam je potrebna četka od prirodnih dlaka i malo vremena koje ćete da odvojite za sebe, najbolje pošto se probudite.

Ova stara i provjerena metoda poboljšaće izgled vaše kože, stimulisati cirkulaciju i pomoći vam da štetne materije izbacite iz svog tijela.

Prvi korak:
Kožu četkajte kratkim, ali snažnim potezima, krećući se od stopala prema gore. Noge četkajte i sa prednje i sa zadnje strane, zatim snažno iščetkajte zadnjicu krećući se prema donjem dijelu ledja. Uvijek četkajte potezima usmjerenim prema srcu.

Drugi korak:
Ruke četkajte tako što ćete početi od nadlanice. Zatim nastavite četkanjem gornje strane cijele ruke, krećući se prema ramenima, ali izbjegavajući nježni dio kože sa unutrašnje strane podlaktice.

Treći korak:
Na red su došla i ledja. Njih četkajte od ramena prema zadnjici. Nakon toga četkajte stomak i to kružnim pokretima u smjeru kretanja kazaljke na satu kako biste sve štetne materije poslali u pravcu debelog crijeva.

Savjeti plus:
Buduće majke ne smiju da četkaju stomak i to počevši od drugog tromjesečja trudnoće.
Osim toga, ako na nekom dijelu kože imate ranicu ili osip, preskočite ga.
Pokreti četkom ne smiju biti pregrubi. Nježnim pokretima uklanjajte sloj mrtve kože s površine, tek toliko da se koža blago zacrveni. Ako osjetite bol ili iritaciju, odmah prestanite!
Budite posebno nježni sa dijelovima tijela prekrivenim nježnom, tankom kožom.
Ukoliko se pojave sitne bubuljice, ne odustajte, jer je upravo to potvrda da se tijelo oslobadja toksina. Svakih dvadesetak dana napravite pauzu i nemojte da četkate kožu, kako se tijelo ne bi naviklo.
Nakon svakog četkanja tuširanje je obavezno, poslije kojeg je kožu potrebno namazati losionom, koji i sami možete da napravite.

Recept za hranljivi losion za njegu kože:
70 ml biljnog ulja lješnika
30 ml biljnog ulja suncokreta
30 kapi eteričnog ulja po izboru (najbolje lavandinog)
Sve sastojke pomješajte i držite ih u zatvorenoj bočici.

Slični članci

IZDVAJAMO IZ GALERIJA

SAVJET
DANA

Da se naočare ne zamagle...

RECEPT
DANA

Slana štrudla

  • Najčitanije

  • Zanimljivo

  • Najviše lajkova

PRATITE NAS NA

KALKULATORI

O NAMA

Portal namijenjen ženama i svima koji žele da saznaju više o ženama. Mi smo tu, ne samo za modernu i savremenu ženu, nego i za one koje se ne osjećaju tako. Tu smo za majke, domaćice, poslovne žene, mlade i one u najboljim godinama. Svakodnevno spremamo za svakoga po nešto. Hvala vam što nas pratite ;)

PRATITE NAS NA

© 2011 zenasamja.me. Sva prava zadržana.