Ovo treba da znate ako razmišljate o ugradnji silikona u grudima

Većini žena izgled je veoma važan, a posebno skladnost i simetričnost tijela, koja je često narušena nekim nerazvijenim i nesimetričnim djelovima. Danas je korekcijom moguće sve ispraviti pa nerazvijeno učiniti bujnim, asimetrično dovesti do simetričnog, a nesavršeno učiniti savršenim.

Ovo treba da znate ako razmišljate o ugradnji silikona u grudima

Hirurgija je rješenje problema koji su za žene u prošlom vijeku bili nerješivi. Danas sve više žena pribjegava hiruškim estetskim intervencijama, posebno kada je riječ o dojkama. Ukoliko su dojke nerazvijene,  asimetrične ili su se opustile nakon perioda dojenja,  veliki broj žena poželi da se ovih problema riješi i odlazi kod estetskog hirurga.

Silikoni u grudima – zašto se žene za njih odlučuju

Kako bi se izborile sa gubitkom samopouzdanja nastalim uslijed nesrazmjere i nesklada u izgledu, žene se odlučuju za silikone u grudima. Specijalnim silikonskim grudnim umecima izvodi se uvećanje grudi. Pacijentkinja i estetski hirurg zajedno treba da odluče o veliičini silikonskog umetka i obliku, a rezultat treba da budu normalne grudi, neupadljivog oblika. Bitno je da su grudi meke na dodir i da silikoni u grudima ne mogu da se osjete spolja. Grudi zadržavaju zategnutost i imaju pokretljivost dobro razvijenih grudi. 

Silikonski umetak ne sprečava da grudi padnu, pa ako žena ima i taj problem, hirurg će onda sigurno predložiti da se uradi i podizanje grudi. Silikonski implatanti nemaju rok trajanja, međutim, uslijed gravitacije se nakon desetak godina dešava da grudi padnu, pa je tada neophodno da se zamijene silikoni u grudima kako bi se očuvao prvobitno postignuti efekat. Nije ovo jedina situacija u kojoj je neophodno zamijeniti implatante. Ukoliko se žena naglo ugoji ili smrša,promijeni izgled nakon trudnoće i dojenja, preporučuje se nova operacija.

Kako se pripremiti za uvećanje grudi?

Prije operacije uvećanja grudi potrebno je da ljekari provjere zdravstveno stanje pacijentkinje i obično se ta provjera radi u sklopu klinike gdje se radi i hirurška intervencija, a priprema obuhvata kompletnu krvnu sliku, biohemijsku analizu sa faktorima koagulacije, krvnu grupu i Rh faktor. Internista obavezno pred operaciju radi internističko-kardiološki pregled i EKG. Rendgenski snimak pluća i izvještaj nakon njega uradiće radiolog, a anesteziolog klinički pregled. Obavezno se rade ultrazvučni pregled grudi i mamografija. U pripremu operacije ugradnje silikona u grudi uključen je tim ljekara koji pripremaju pacijentkinju i prate njeno stanje tokom operacije, ali ako je potrebno i poslije operacije.

Pušačima se savetuje da nekoliko dana prije operacije ostave pušenje zato što ono štetno utiče na cirkulaciju, prokrvljenost i proces zarastanja rane, pa uslijed toga i oporavak duže traje. Da ne bi došlo do pojačanog krvarenja, prije operacije se isključuju aspirin i ljekovi na bazi ibuprofena, ali se uključuju antikoagulansi koji treba da spriječe stvaranje krvih ugrušaka. Hirurg će vam reći da 6-8 sati prije operacije treba da prestanete da unosite hranu i piće. Takođe, nekoliko sati prije operacije ne treba da mažete mlijeko za telo, sa noktiju treba da poskidate lak ili gel, kao i kompletnu šminku sa lica, ali i nakit, pa i pirsinge, ukoliko ih imate.

Na kliniku nosite lična dokumenta sa slikom, ljekove ukoliko imate hroničnu terapiju i pribor za ličnu higijenu. Ukoliko ste slušali savjete hirurga i pripremili se po njegovim uputstvima ostaje samo operacija kao korak do željenog izgleda.

Slični članci

IZDVAJAMO IZ GALERIJA

SAVJET
DANA

Tijesto sa kvascem brže će se dići...

RECEPT
DANA

Vlaške plašinte – Plašinc

  • Najčitanije

  • Zanimljivo

  • Najviše lajkova

PRATITE NAS NA

KALKULATORI

O NAMA

Portal namijenjen ženama i svima koji žele da saznaju više o ženama. Mi smo tu, ne samo za modernu i savremenu ženu, nego i za one koje se ne osjećaju tako. Tu smo za majke, domaćice, poslovne žene, mlade i one u najboljim godinama. Svakodnevno spremamo za svakoga po nešto. Hvala vam što nas pratite ;)

PRATITE NAS NA

© 2011 zenasamja.me. Sva prava zadržana.