18 fantastičnih savjeta kako nanijeti ajlajner!

Toliko je savjeta kako najjednostavnije i najpravilnije nanijeti ajlajner, kako najlakše prekriti nedostatke, kako biti kreativan kada nam se potroši bočica ajlajnera... Za vas smo na jednom mjestu sakupili sve najbolje savjete ne bismo li vam olakšali primjenu ove omiljene tehnike šminkanja.

18 fantastičnih savjeta kako nanijeti ajlajner!

Učinite svoju šminku na kapcima dugotrajnijom - ajlajner fiksirajte sjenkom u istoj boji. Prvo nanesite liniju ajlajnerom, a zatim sjenkom pređite po liniji.

Ako vam ruka nije dovoljno stabilna za nanošenje ajlajnera, prvo liniju povucite kreonom – u ruci je prirodnije držati olovku nego tanku četkicu. Zatim ajlajnerom pređite po već nacrtanoj liniji. 

Zaljubljeni ste u jednu nijansu kreona, ali nažalost ona ima slab pigment. Poslužite se kreonom u bijeloj boji  - on neutralizuje boju vaše kože i djeluje kao izvrsna baza, pa će sve nacrtano preko bijele doći do izražaja.Ne ograničavajte se samo na klasične ajlajnere, ako vam se sviđa neka nijansa sjenke, navlažite kosu zaoštrenu četkicu i nanesite sjenku poput ajlajnera.

Postoji nekoliko vrsta kapaka, a ako je vaš kapak onaj bez pregiba, nanesite debeli polukružni luk na kapak koji će stvoriti savršenu liniju na vašim očima. Linija će vjerovatno izgledati debelo i nezgrapno na zatvorenim očima, ali kada otvorite oči biće sjajna.

 

Stari, ali zlata vrijedan trik za kreone - dajte im novi život uz izvor toplote. Potrebno je da upaljačem lagano zagrijete vrh kreona. Prije nego ga nanesete na kapke, pređite sa njim po nadlanici da bi provjerili toplotu.

 

Ravna i ujednačena linija na oba oka vam je prezahtjevna? Nanesite neurednu liniju na oko, a zatim higijenskim štapićima i sredstvom za skidanje šminje očistite višak.

 

Ukoliko želite da postignete prirodan izgled, tada umjesto klasične linije ajlajnerom, kreon nanesite između trepavica. Najlakši način da popunite trepavice je da ih popunite s donje strane. Vaše trepavice će vizuelno dobiti volumen, a vi prirodan izgled.

Najbolji savjet za početnice u nanošenju ajlajnera je da na kapak nanesete tačkice koje ćete povezivati. Pripazite da tačkice ne budu prevelike, jer tada postoji mogućnost da će iskakati iz vaše linije.

 

Za mačkasti izgled oka posegnite za kašičicom. Glavu kašičice stavite na spoljašnji ugao oka i prema njoj nanesite liniju ajlajnerom. Spoljašnju ivicu povežite s kapkom i popunite prazninu. Linija će biti lagano zakrivljena, čime ćete dodatno naglasiti mističnost oka.

Ako se vaša olovka mrvi, ostavite je u zamrzivač na 10 minuta kako bi vratila svoj prvobitni oblik.

Ponekad u brzini nanesete krivu liniju. Umjesto da se momentalno iznervirate i bacite na popravljanje, ispravite je kreonom u boji vaše kože ili korektorom u olovci koji će vam poslužiti kao gumica za sitne greške. Pripazite samo da vrh bude oštar.

Za super-ravne linije koristite ivicu vizit karte. Čak i uz najnemirniju ruku vaša linija će biti ravna.

Za brzu transformaciju izgleda iz dnevnog u večernji, na već nanesenu liniju ajlajnerom dodajte šljokice.

  

Teško vam je da odredite jednako mjesto na kom će završiti vrh ajlajnera? Prije cijelog poduhvata iscrtavanja, pogledajte se ravno u ogledalo i nanesite tačke na oba oka i prema njima odredite završetak ajlajnera odmah na početku.

 Koristite maskaru kao ajlajner! Četkicom ajlajnera pređite po vrhu maskare i nanesite je poput njega. Ovo je sjajan trik za maskare u boji, ali i ukoliko ste ostali bez ajlajnera u zadnjem trenutku.

 

Možda je crna klasika, ali koristite smeđu umjesto crne, jer bolje pristaje svim bojama i oblicima očiju, a i izgleda toplije.

 

Ravnu liniju možete iscrtati i pomoću ljepljive trake. Prije nego je nanesete na kapak, nekoliko puta pređite s njom po nadlanici da bi ljepak oslabio.

 

 

Izvor: fashion.hr

Slični članci

IZDVAJAMO IZ GALERIJA

SAVJET
DANA

Pileće bijelo meso biće sočno i meko...

RECEPT
DANA

Brze šnicle od krompira

  • Najčitanije

  • Zanimljivo

  • Najviše lajkova

PRATITE NAS NA

KALKULATORI

O NAMA

Portal namijenjen ženama i svima koji žele da saznaju više o ženama. Mi smo tu, ne samo za modernu i savremenu ženu, nego i za one koje se ne osjećaju tako. Tu smo za majke, domaćice, poslovne žene, mlade i one u najboljim godinama. Svakodnevno spremamo za svakoga po nešto. Hvala vam što nas pratite ;)

PRATITE NAS NA

© 2011 zenasamja.me. Sva prava zadržana.