Zašto je sobni bicikl idealan saveznik u skidanju kilograma kod kuće

Hladniji dani su već stigli. Sa manjkom sunca, manje je i veselog raspoloženja pa je i volja za treniranjem popustila. Odlazak do teretane čini se nikad težim. Kiša ometa trčanje i vožnju bicikla na otvorenom. Možda ne bi bilo loše da razmislite o vježbanju kod kuće.

Zašto je sobni bicikl idealan saveznik u skidanju kilograma kod kuće

Sobni bicikl mogao bi da bude dobro rješenje za sve one koji nemaju volju da mrdnu iz kuće.

Ishrana važna za vježbanje

Iako vožnja sobnog bicikla može dovesti do smanjenja masti u vašem organizmu, mnogima se ovaj način treniranja može učiniti skup. Zato mnogi prije nego što se odluče za njega najpre guglaju sobni bicikl cijena, da bi vidjeli koliko košta to zadovoljstvo. O cijeni sobnog bicikla govorićemo nešto kasnije. Najprije želimo da pokažemo koji su benefiti vježbanja na njemu. Prva i osnovna prednost sobnog bicikla je što ga mogu koristiti svi, bez obzira na godine i stepen fizičke sposobnosti. Pritom, dok na njemu vježbate opušteno možete da pratite film ili seriju i tako zaokupite misli i učinite da vam vrijeme brže prođe. Naročito je pogodan za topljenje masti oko stomaka. S velikim stomakom uglavnom se bore ljudi koji pate od dijabetesa i kardiovaskularnih problema. Sobni bicikl mogao bi da im bude od velike pomoći, jer topljenjem masnoća direktno poboljšavaju svoje zdravlje.

Međutim, da biste postigli sve ovo morate da vodite računa i o ishrani. Zapravo, najoptimalniji rezultati se postižu kombinovanjem vježbanja i uravnotežene i zdrave ishrane. To znači da bi trebalo da zaboravite ili svedete na minimum visokokaloričnu hranu, koja se najčešće ogleda u brzoj hrani. Ukoliko se ne pridržavate ovog uslova teško da ćete, uz sav napor koji ulažete na okretanju pedala, postići rezultate koje očekujete. Pored toga, ukoliko radite na gubitku težine, važno je da sobni bicikl redovno vozite. To bi značilo pet dana u nedjelji, po sat vremena svakog dana. Oni koji tek kreću i imaju određenih zdravstvenih problema, mogu da počnu sa 150 minuta nedjeljno, pa da vremenom povećavaju. Zdrava ishrana i redovno vježbanje se isplate, a kada vide rezulate mnogi zaborave i da su pretraživali sobni bicikl cijena. A kada smo kod novca, hajde da vidimo kolika je zapravo cijena sobnog bicikla.

Sobni bicikl cijena

Kada se na internetu ukuca sobni bicikl cijena uočićete da je ponuda ogromna i da zaista možete da birate. Cijena sobnog bicikla uglavnom se kreće u rasponu od 50 evra, koliko je najniža, pa ide sve do 1000 evra. Naravno, u zavisnosti od vaših potreba i mogućnosti priuštićete sebi onaj koji vam najviše odgovara. U svakom slučaju, koji god da odaberete bolje je nego da ga nemate i da ništa ne činite po pitanju svoje fizičke aktivnosti. Cijena sobnog bicikla za neke možda jeste previsoka, ali kada vidite koje olakšanje za zdravlje sobni bicikl čini, vrlo brzo ćete promijeniti mišljenje. Naravno, to sve zavisi i od vas, jer pedale se ne okreću same. Svakako da ukoliko ste uporni sobni bicikl vam može pomoći da transformišete svoje tijelo. Ojačaćete mišiće, postaćete izdržljiviji, srce će biti jače i otpornije na brojne bolesti. Zglobovi neće biti opterećeni kao kod nekih vježbanja. I najvažnije je što možete da ga vozite uvijek, ne razmišlajjući o vremenskim prilikama.

Slični članci

IZDVAJAMO IZ GALERIJA

SAVJET
DANA

PILEĆE PEČENJE BIĆE SOČNO

RECEPT
DANA

Pohovani kačkavalj

  • Najčitanije

  • Zanimljivo

  • Najviše lajkova

PRATITE NAS NA

KALKULATORI

O NAMA

Portal namijenjen ženama i svima koji žele da saznaju više o ženama. Mi smo tu, ne samo za modernu i savremenu ženu, nego i za one koje se ne osjećaju tako. Tu smo za majke, domaćice, poslovne žene, mlade i one u najboljim godinama. Svakodnevno spremamo za svakoga po nešto. Hvala vam što nas pratite ;)

PRATITE NAS NA

© 2011 zenasamja.me. Sva prava zadržana.