Kako se izboriti sa problemom suve kože

Suva koža može biti prilčno problematična i često može biti uzrok nezadovoljstva. Evo nekoliko korisnih savjeta koji će vam pomoći da vam koža ne izgleda isušeno.

Kako se izboriti sa problemom suve kože

Izbjegavajte dugotrajno tuširanje vrućom vodom - Mnogi uživaju u dugom tuširanju vrućom vodom, ali na taj način koža može izgubiti svoja prirodna ulja jer vruća voda mnogo brže isušuje kožu u odnosu na mlaku vodu. Ograničite tuširanje na 5 do 10 minuta mlakom vodom, a vaša koža će vam biti zahvalna zbog toga.

Prilikom tuširanja koristite blagi gel za čišćenje ili gel za tuširanje sa dodacima koji vlaže kožu – sredstva u kojima nema sapuna neće vam dodatno isušivati i iritirati lice , a koža će izgledati glatka i nećete imati problem sa svrabežom.

Losion nanesite dok je koža još uvijek vlažna – na taj način koža će vezati vlagu i neće biti sklona isušivanju.

Pijte puno vode – Svi znamo da je preporučljivi dnevni unos vode 2 litra, ali se rijetki među nama toga i pridržavaju. Nedovoljni unos vode odražava se na koži – ona gubi gipkost, isušuje se i djeluje starije. Osim toga, dovoljnim unosom vode pomoći ćete svom organizmu u proizvodnji minerala koji su mu potrebni kako bi pravilno funkcionisao.

Jedite namirnice bogate omega-3 kiselinama – Uvrštavanjem hladnovodnih riba poput lososa i sardina u ishranu i konzumiranjem lana i oraha, koji su samo neki od izvora omega-3 kiselina, održaćete balans prirodnih masnoća u organizmu. Tijelu je potrebna hrana bogata omega-3 kiselinama za proizvodnju prirodnih ulja i minerala koji su preduslov svježeg i zdravog izgleda kože.

Odradite piling - Suva koža može proizvesti odumrle ćelije tako da je važno da se piling radi jednom sedmično kako biste se oslobodili tih ćelija i omogućili tijelu da proizvodi nove.

Slični članci

IZDVAJAMO IZ GALERIJA

SAVJET
DANA

Skratite vrijeme peglanja na pola

RECEPT
DANA

Quesadillas

  • Najčitanije

  • Zanimljivo

  • Najviše lajkova

PRATITE NAS NA

KALKULATORI

O NAMA

Portal namijenjen ženama i svima koji žele da saznaju više o ženama. Mi smo tu, ne samo za modernu i savremenu ženu, nego i za one koje se ne osjećaju tako. Tu smo za majke, domaćice, poslovne žene, mlade i one u najboljim godinama. Svakodnevno spremamo za svakoga po nešto. Hvala vam što nas pratite ;)

PRATITE NAS NA

© 2011 zenasamja.me. Sva prava zadržana.