Šanelovi biseri zaludjeli svijet

Predstavljajući "Šanel" kolekciju za proljećne dane, Karlu Lagerfildu još jednom je pošlo za rukom da se o modnoj kući koju zastupa priča mjesecima.

Šanelovi biseri zaludjeli svijet

Prošle sezone razlog su bile predimenzionirane "hula hoop" torbe, koje zbog svoje nepraktičnosti nisu zaživjele na ulicama gradova, ali su zato pokorile modne editorijale. Ove godine publiku osvajaju ogromni "Šanelovi" biseri, koji su na pisti bili zastupljeni u obliku ogrlica, narukvica i prstenja.

Ovom nakitu nije trebalo mnogo da se pojavi na naslovnicama prestižnih magazina. Prvo ga je na naslovnoj strain australijskog "Voga" nosila Džesika Hart, zatim se dopao Kiri Najtli u "Harpers bazaru", a onda i Džuliji Nobs koja se slikala za italijanski "Vog". Ovom nakitu nije odoljela ni Majli Sajrus koja je ogrlicom upotpunila svoj izgled na dodjeli Bambi nagrada.

Čini se da je ovo tek početak priče o predimenzioniranom bisernom nakitu u kojem je Lagerfeld pronašao svoju inspiraciju.

Prema njegovim riječima, u ovoj kolekciji su mu najdraže ogrlice, čiji ogromni biseri na jedinstven način obasjavaju lica dama koje ih nose.

 

Mondo.rs/ŽSJ