Ovo prirodno sredstvo nanesite na opekotinu i odmah ćete osjetiti olakšanje

Prirodno i protivupalno sredstvo koje steže kožu kako bi je zaštitilo. Kada se primijeni na opekotinu od sunca ono smiruuće djeluje na kožu i ublažava bol.

Ovo prirodno sredstvo nanesite na opekotinu i odmah ćete osjetiti olakšanje

Vitamini i minerali u jabukovom sirćetu pomažu pri ponovnom bogaćenju kože hranjivim materijama i tako ubrzavaju oporavak.

Sirćetna kisjelina takođe ublažava svrab i upalu koji su nastali od opekotine.

Umanjuje guljenje kože, izvlači toplotu iz opekotine, uklanja štetne bakterije s površine kože i omogućava koži da vrati pH ravnotežu narušenu isušivanjem.

Prije samog korištenja vrlo je važno razrijediti ga. Naime, nerazrijeđeno jabukovo sirće može uzrokovati dodatne opekotine na koži.

Stoga vam donosimo dva jednostavna načina kako napraviti obloge koje će ublažiti opekotine od sunca.

  1. Jednu do dvije šoljice jabukovog sirćeta ubacite u hladnu kupku i provedite u njoj 15 do 30 minuta.
  2. Ako nemate kadu, izmiješajte pola litra hladne vode i pola male šolje jabukovog sirćeta. U mješavinu namočite pamučnu krpu i njom prekrijte opečene dijelove tijela. Ostavite krpu da djeluje oko 15 minuta i ponovite postupak. Nakon oba tretmana isperite kožu hladnijom vodom.

 

zadovoljna.hr

Slični članci

IZDVAJAMO IZ GALERIJA

SAVJET
DANA

Najlon čarape

RECEPT
DANA

Engleske prženice

  • Najčitanije

  • Zanimljivo

  • Najviše lajkova

PRATITE NAS NA

KALKULATORI

O NAMA

Portal namijenjen ženama i svima koji žele da saznaju više o ženama. Mi smo tu, ne samo za modernu i savremenu ženu, nego i za one koje se ne osjećaju tako. Tu smo za majke, domaćice, poslovne žene, mlade i one u najboljim godinama. Svakodnevno spremamo za svakoga po nešto. Hvala vam što nas pratite ;)

PRATITE NAS NA

© 2011 zenasamja.me. Sva prava zadržana.