Napravite domaći tonik protiv akni

Djevojke koje imaju problem sa aknama lice mogu da očiste i prirodnim sredstvom kućne izrade koje se pravi od organskog jabukovog sirćeta, vode i nekoliko tableta aspirina.

Napravite domaći tonik protiv akni

Mlade djevojke, ali i mladići, koji imaju problem sa aknama, a to se često dešava u doba puberteta, mogu da naprave prirodno sredstvo uz pomoć kojeg će očistiti kožu lica.

Potrebno je:

  • 15 ml ogranskog jabukovog sirćeta,
  • 60 ml vode,
  • 3 tablete aspirina i staklena boca sa plastičnim zatvaračem

Pomiješajte vodu i sirće, pa u bocu ubacite aspirine i sačekajte da se potpuno rastope. Tonik je spreman za upotrebu.

Nanosite ga uz pomoć vate na djelove lica gde su se pojavile akne ili na kojima imate proširene pore. Ako na nekim delovima imate ispucalu kožu ili čak rasječenu, takođe možete da koristite ovaj tonik, ali ga u tom slučaju napravite sa nešto više vode.

Aspirin je izvor salicilne kiseline, koja je odlična za saniranje crvenih, upaljenih bubuljica, dok sirće posjeduje alfahidroksilne kiseline. Udruženim delovanjem, čine odlično sredstvo protiv akni.

Tonik u frižideru možete da držite oko mjesec dana. Koristite ga svakodnevno i, osim što ćete ga očistiti, lice će biti i mekše i sjvetlije.

 

Novosti.rs

 

Slični članci

IZDVAJAMO IZ GALERIJA

SAVJET
DANA

Skratite vrijeme peglanja na pola

RECEPT
DANA

Quesadillas

  • Najčitanije

  • Zanimljivo

  • Najviše lajkova

PRATITE NAS NA

KALKULATORI

O NAMA

Portal namijenjen ženama i svima koji žele da saznaju više o ženama. Mi smo tu, ne samo za modernu i savremenu ženu, nego i za one koje se ne osjećaju tako. Tu smo za majke, domaćice, poslovne žene, mlade i one u najboljim godinama. Svakodnevno spremamo za svakoga po nešto. Hvala vam što nas pratite ;)

PRATITE NAS NA

© 2011 zenasamja.me. Sva prava zadržana.