Pet&Vet: Promovisali odgovorno vlasništvo kroz udomljavanje i edukaciju

U podgoričkom šoping molu Delta City tokom vikenda, 17. i 18. oktobra, održano je četvrto izdanje sajma opreme, hrane, kozmetike i njege za kućne ljubimce, Pet&Vet koji je organizovala podgorička agencija Memento marketing i komunikacije. Posjetioci su imali priliku da se upoznaju sa bogatom ponudom hrane i opreme za ljubimce, ali i da razmijene iskustva sa vlasnicima kućnih ljubimaca, posavjetuju se sa stručnim licima i učestvuju u zanimljivim pratećim sadržajima i nagradnim igrama.

Pet&Vet: Promovisali odgovorno vlasništvo kroz udomljavanje i edukaciju

I ove godine glavni fokus sajma je bio na promociji odgovornog vlasništva nad kućnim ljubimcima i veoma smo zadovoljni što je interesovanje bilo veliko, možemo slobodno reći najveće do sada. Udomljeno je dvanaestštenaca i jedna dvogodišnja ženkica kao i šest mačića i dvije mace. I ove godine smo dobili podršku Uprave za bezbjednost hrane, veterinu i fitosanitarne poslove Crne Gore pa je tokom sajma promovisana kampanja Be His Hero” koju je pokrenula Svjetska organizacija za zdravlje životinja. Ova kampanja se sprovodi u svim zemljama Balkana, a njen cilj je promocija odgovornog vlasništva nad kućnim ljubimcima. Uz nas su bili i volonteri nevladinih organizacija Ruka-šapi i Spas koji su orgnaizovali udomljavanje štenaca, ali i edukovali posjetioce o odgovornom vlasništvu“, kazala je Danijela Knežević iz agencije Memento.

 

 

Tokom sajma su organizovani i zanimljivi prateći sadržaji. Posjetioci su imali priliku da učestvuju u nagradnim igrama koje su pripredili organizator, u saradnji sa učesnicima, i tim portala Cuko.me, a u nedjelju je održano finale nagradnog konkursa „Upoznajte mog ljubimca“ u okviru kojeg je 10 ponosnih vlasnika predstavilo svoje ljubimce i sebe kao odgovorne vlasnike. Finalisti su bili Milica Pejović, Nina Šćepanović, Nađa Pavićević, Jovana Popović, Anđela Nenezić, Jovana Mašković, Daliborka Rešetar, Mirjana Vasiljević, Vladana Kijanović i Marina Puhalo. Žiri, u čijem sastavu su bile: Vesna Radusinović iz Uprave za bezbjednost hrane, veterinu i fitosanitarne poslove, Vera Ćirović, vlasnica pet šopa Happy Dog i Amina Adžović iz radionice za izradu džempera za pse Šapica, dodijelio je tri titule. Titulu „Najsimpatičniji ljubimac“ ponio je pas Leo, vlasnice Nine Šćepanović, za „Najponosnijeg vlasnika“ proglašena je Daliborka Rešetar, dok je titulu „Najbrižniji vlasnik“ ponijela Mirjana Vasiljević. Poklone za pobjednike, ali i sve učesnike finala, obezbijedili su Happy Dog, MontVet, Veterinum, Vrtni centri Kalia i Šapica.

Osim udomljavanja štenaca i mačića, tokom sajma je organizovano i veterinarsko savjetovalište u okviru kojeg su posjetioci imali priliku da se posavjetuju sa stručnim osobljem veterinaske ambulante Veterinum iz Ulcinja.

Na četvrtom izdanju sajma Pet&Vet učestvovali su: PVU Montvet, PetVet Centar, pet šop Gileki, Happy Dog, Vrtni centar Kalia, HUSSE Montenegro, PVU Veterinum, pet šop Scooby-Doo, Džemperi za pse Šapica, Cuko.me, Uprava za bezbjednost hrane, veterinu i fitosanitarne poslove Crne Gore, NVO Spas, NVO Ruka-šapi i Sklonište za napuštene životinje Mali i veliki raj.

 

 

Više informacija o sajmu može se pronaći na Facebook stranici Pet&Vet i Instagram nalogu @petvetcg.

FOTO: Jovana&Đorđe Photography

Slični članci

IZDVAJAMO IZ GALERIJA

SAVJET
DANA

Ovo ih ubija na mrtvo

RECEPT
DANA

Kroketi sa šunkom

  • Najčitanije

  • Zanimljivo

  • Najviše lajkova

PRATITE NAS NA

KALKULATORI

O NAMA

Portal namijenjen ženama i svima koji žele da saznaju više o ženama. Mi smo tu, ne samo za modernu i savremenu ženu, nego i za one koje se ne osjećaju tako. Tu smo za majke, domaćice, poslovne žene, mlade i one u najboljim godinama. Svakodnevno spremamo za svakoga po nešto. Hvala vam što nas pratite ;)

PRATITE NAS NA

© 2011 zenasamja.me. Sva prava zadržana.