Iskoristite hidrolat lavande u kozmetičke svrhe

Iskoristite hidrolat lavande u kozmetičke svrhe

Hidrolati, često nazivani i cvjetne vodice su nusprodukti destilacije biljnog materijala pri poroizvodnji eteričnih ulja. U kozmetičke svrhe ih koristimo kao prirodne tonike ili kao vodenu fazu u izradi krema, gelova, emulzija i maski. Takodje, mogu se koristiti i u kulinarstvu i u terapeutske svrhe.

Šta je zapravo hidrolat?

Hidrolat lavande je jedan od najboljih prirodnih hidrolata i savršeno njeguje svaki tip kože. Zbog svojih umirujućih svojstava odličan je za njegu najosetljivije kože, odlično hidrira zrelu kožu lica i dovoljno je lagan za masnu kožu. Posebno je dobar za umirenje iritirane i osjetljive kože, kao i opekotine od sunčanja. Smanjuje osjećaj svraba kod ujeda insekata i neprijatnog crvenila nakon depilacije ili brijanja. Koristi se umjesto tonika za lice ili kao vodena faza prilikom pripreme maski ili upotrebe ulja za njegu lica i tijela.

Za šta je dobar?

Hidrolat lavande je odličan za hidrataciju svih tipova kože zbog uravnotežene pH vrijednosti i preporučuje se za svakodnevnu njegu.

Hidrolat lavande možete nanijeti čistom pamučnom vaticom na lice ili ga možete pretočiti u bočicu sa raspršivačem i jednostavno napraskati na lice i dok je koža još vlažna nanijeti kremu ili ulje za njegu.

Pored njege kože, hidrolat će vam pomoći kod razmazivanja kreme za lice i tako uštedjeti na količini proizvoda koji nanosite. Takodje, odlično priprema kožu za nanošenje šminke i osvježava kožu tokom vrućih ljetnjih dana.

Čuvanje i korišćenje

Hidrolat možete nanositi dva ili više puta dnevno i na taj način ćete bolje hidrirati kožu i poboljšati njenu elastičnost.

Nakon otvaranja, hidrolat čuvati ispod 20°C, idealno u frižideru. Nemojte vraćati u bocu neiskorišćen hidrolat niti gurati ruke u bocu.

Hidrolat lavande možete nabaviti u BIO marketima, prodavnicama zdrave hrane i bolje snabdjevenim marketima, a može se i poručiti putem interneta.

 

 

Slični članci

IZDVAJAMO IZ GALERIJA

SAVJET
DANA

Najlon čarape

RECEPT
DANA

Engleske prženice

  • Najčitanije

  • Zanimljivo

  • Najviše lajkova

PRATITE NAS NA

KALKULATORI

O NAMA

Portal namijenjen ženama i svima koji žele da saznaju više o ženama. Mi smo tu, ne samo za modernu i savremenu ženu, nego i za one koje se ne osjećaju tako. Tu smo za majke, domaćice, poslovne žene, mlade i one u najboljim godinama. Svakodnevno spremamo za svakoga po nešto. Hvala vam što nas pratite ;)

PRATITE NAS NA

© 2011 zenasamja.me. Sva prava zadržana.