Genijalan trik za čišćenje ušiju

Poenta je u tome da se omekša stvrdnuti cerumen u ušima, a to je najlakše ukapavanjem ulja. U težim slučajevima pomaže špric i mješavina sirćeta i alkohola.

Genijalan trik za čišćenje ušiju

Iako većina zna da štapić gura cerumen u unutrašnjost što izaziva upale i začepljenje, ali teško je odoljeti čišćenju ušiju. 

Osim toga, ljudi često koriste i druge, nerijetko opasne metode bez puno rezultata. Dr. David Gill, američki pedijatar kaže kako niko ne bi trebao nasilno uklanjati vosak iz ušiju, već postoji puno učinkovitija metoda, a uključuje korištenje namirnica iz kuhinjskog ormarića u slučaju začepljenja cerumena u ušima.

Pogledajte video:

Za veće nakupine važno je otvrdnuli vosak omekšati uljem, tako da se namače vatica u ulje i postavi se u uho bez guranja. Zatim bi se trebala protresti glava kako bi se vosak mogao pomaknuti prema vanjskom kanalu. Pričekajte dva do tri minuta i nakapajte par kapi ulja u uho.

Ako ni to ne pomaže, tada u omjeru jedan prema jedan pomiješajte bijelo sirće i medicinski alkohol pa sa tom otopinom uz pomoć injekcije ili šprica jednostavno isprati uho. 

 

24sata.hr

Slični članci

IZDVAJAMO IZ GALERIJA

SAVJET
DANA

Za posvjetljivanje...

RECEPT
DANA

Lovačke šnicle

  • Najčitanije

  • Zanimljivo

  • Najviše lajkova

PRATITE NAS NA

KALKULATORI

O NAMA

Portal namijenjen ženama i svima koji žele da saznaju više o ženama. Mi smo tu, ne samo za modernu i savremenu ženu, nego i za one koje se ne osjećaju tako. Tu smo za majke, domaćice, poslovne žene, mlade i one u najboljim godinama. Svakodnevno spremamo za svakoga po nešto. Hvala vam što nas pratite ;)

PRATITE NAS NA

© 2011 zenasamja.me. Sva prava zadržana.