Genijalan trik za čišćenje ušiju

Poenta je u tome da se omekša stvrdnuti cerumen u ušima, a to je najlakše ukapavanjem ulja. U težim slučajevima pomaže špric i mješavina sirćeta i alkohola.

Genijalan trik za čišćenje ušiju

Iako većina zna da štapić gura cerumen u unutrašnjost što izaziva upale i začepljenje, ali teško je odoljeti čišćenju ušiju. 

Osim toga, ljudi često koriste i druge, nerijetko opasne metode bez puno rezultata. Dr. David Gill, američki pedijatar kaže kako niko ne bi trebao nasilno uklanjati vosak iz ušiju, već postoji puno učinkovitija metoda, a uključuje korištenje namirnica iz kuhinjskog ormarića u slučaju začepljenja cerumena u ušima.

Pogledajte video:

Za veće nakupine važno je otvrdnuli vosak omekšati uljem, tako da se namače vatica u ulje i postavi se u uho bez guranja. Zatim bi se trebala protresti glava kako bi se vosak mogao pomaknuti prema vanjskom kanalu. Pričekajte dva do tri minuta i nakapajte par kapi ulja u uho.

Ako ni to ne pomaže, tada u omjeru jedan prema jedan pomiješajte bijelo sirće i medicinski alkohol pa sa tom otopinom uz pomoć injekcije ili šprica jednostavno isprati uho. 

 

24sata.hr

Slični članci

IZDVAJAMO IZ GALERIJA

SAVJET
DANA

Da bi vam koža bila mekša...

RECEPT
DANA

Kuglice od krompira

  • Najčitanije

  • Zanimljivo

  • Najviše lajkova

PRATITE NAS NA

KALKULATORI

O NAMA

Portal namijenjen ženama i svima koji žele da saznaju više o ženama. Mi smo tu, ne samo za modernu i savremenu ženu, nego i za one koje se ne osjećaju tako. Tu smo za majke, domaćice, poslovne žene, mlade i one u najboljim godinama. Svakodnevno spremamo za svakoga po nešto. Hvala vam što nas pratite ;)

PRATITE NAS NA

© 2011 zenasamja.me. Sva prava zadržana.