100 godina mode u 100 sekundi (video)

100 godina mode u 100 sekundi (video)

Koliko se moda promijenila u sto godina? Od ženstvenih suknji do gležnja koje bude znatiželju i maštu do mini suknji koje je razgolićuju, prvih ženskih pantalona i prvih muških strukiranih košulja do fluorescentnih topova i krojeva koji sve samo ne prate liniju tijela, moda se mijenjala, a neki se trendovi vraćali i po nekoliko puta.

Možete li odrediti o kojem se razdoblju radi gledajući naslovnu fotografiju? Cipele bi vas vjerojatno navodile na dvadesete ili tridesete godine prošlog vijeka, plisirana suknja do koljena na četrdesete i pedesete, a dlakavi kaput s više vrsta uzoraka i boja na razigrane sedamdesete. No, ovaj street style fotografije iz Londona i Milana slikane su prije par dana na ulicama pomenutih evropskih metropola.

Koliko se moda promijenila u posljednjih sto godina ili pak koliko se nije promijenila, pokušala je kroz ples i razne stajlinge dočarati marketing ekipa jednog od najvećih evropskih šoping centara Westfield u Stratford Cityju, istočnom Londonu. Pogledajte sto godina mode u sto sekundi.

 

Sigma.ba