Modna pravila za niže žene

Modna pravila za niže žene

Svaka žena, prilikom odabira odjeće, treba da bude svjesna svoje građe i oblika tijela i da ne treba slijepo da slijedi modne trendove, nego da nosi ono što ističe njenu figuru. Ne može svako da bude model sa dugim nogama, ali to ne znači da i niže žene ne mogu izgledati vitko. 

Pravilnim izborom odjeće to je moguće, ali neke komade treba izbjegavati u širokom luku, savjetuju dizajneri.  

 

Duge farmerke 

Kupovina farmerki nije tako jednostavna za niže žene. U vrijeme kada preovladavaju trendovi širokih i ekstremno dugačkih farmerki, treba da znate kako da ih prilagodite sebi. U ovim situacijama treba da ih skratite na dužinu koja vam odgovara. Ni pretjerano široke farmerke neće vam donijeti ništa dobro.

 

Široke haljine

Izbjegavajte preširoke haljine u kojima ćete izgubiti liniju i izgledati kao da vas je odjeća “progutala”. Bolji izbor su haljine koje prate liniju vašeg tijela. Šlic na nozi će vam dodatno izdužiti noge. 

 

Torbe

Prevelike torbe učiniće da izgledate još niže nego što zaista jeste. Bolji izbor bi bila tašna manjih dimenzija, koja će vam dati dozu sofisticiranosti. 

 

Slični članci

IZDVAJAMO IZ GALERIJA

SAVJET
DANA

Lomljivo!

RECEPT
DANA

Čips iz mikrotalasne

  • Najčitanije

  • Zanimljivo

  • Najviše lajkova

PRATITE NAS NA

KALKULATORI

O NAMA

Portal namijenjen ženama i svima koji žele da saznaju više o ženama. Mi smo tu, ne samo za modernu i savremenu ženu, nego i za one koje se ne osjećaju tako. Tu smo za majke, domaćice, poslovne žene, mlade i one u najboljim godinama. Svakodnevno spremamo za svakoga po nešto. Hvala vam što nas pratite ;)

PRATITE NAS NA

© 2011 zenasamja.me. Sva prava zadržana.