Najčešći uzročnici bolova u vagini

Postoji mnogo faktora koji utiču na bolove i promjene u vagini a neki od njih nisu za zanemarivanje. U redu je ako ste već upoznati sa bolom i ako je vaš ginekolog obavješten o tome, ali ako se taj “normalan” bol promijeni ili postane jači, onda je vrijeme da provjerite šta nije u redu.

Najčešći uzročnici bolova u vagini

Iako mogu da variraju od žene do žene, ovo su neki od najčešćih uzroka koji izazivaju bol u vagini:

Gljivične infekcije

Gljivične infekcije su jedne od najrasprostranjenijih bolesti koje se mogu pojaviti u predjelu genitalija i kod žena, ali i kod muškaraca. One izazivaju suvoću, a samim tim i nesnosan svrab uz pojavu sekreta u raznim bojama – u zavisnosti od tipa infekcije i bol. Njihov prenos i razvijanje se može prekinuti samo uz antibiotike i zaštitu.

Polno prenosive bolesti

Polno prenosive bolesti nisu stvar sa kojom se treba igrati, jer su zaista jako opasne, kao što već i znate. Polne bolesti koje mogu izazvati bol su trihomonijaza, hlamidija i genitalni herpes. Bol se uglavnom javlja tokom seksualnog odnosa.

Genitalni herpes je od ove tri najopasniji zato što za njega lijek ne postoji, dok se trihomonijaza i hladimija liječe uz odgovarajuću terapiju i iako se mogu ukloniti, često se vraćaju ponovo.

Neka vrsta upale u vagini

Upala se može primijetiti ukoliko imate bolove prilikom seksualnog odnosa, stavljanje tampona ili ako obilno krvarite tokom menstruacije. Uglavnom se ne dešava ništa strašno, ali je bolje da odete kod ginekologa i uvjerite se u to.

Vaginizam

Vaginizam u poslednje vrijeme ima sve više žena, što i nije tako dobro.

Vaginizam je nekontrolisano grčenje vaginalnog mišića koji izaziva neprijatan bol. Uzrok vaginizma može biti psihički i fizički. Nezavisno od tipa vaginizma, on se liječi vježbanjem – vježbama koje opuštaju mišiće vagine.

Suvoća

Na suvoću vagine utiče dosta faktora pored menopauze – previše konzumiranja alkohola, a premali unos vode, stres, nedovoljna uzbuđenost… Nažalost, sve više žena pati od ovog problema. Bolovi se javljaju u toku seksualnog odnosa, jer zbog manjka vlažnosti trenje u vagini izaziva bol.

Vulvodinija

Vulvodinija je dugotrajan neprijatan osjećaj u vagini koga prate bolovi, peckanje i svrab, a intezitet je drugačiji od žene do žene.

Ovu bolest prouzrokuju različite bolesti i povrede u vagini, a najčešće je u pitanju iritacija spoljnih djelova vagine kao što su gljivična oboljenja ili alergija.

Veličina penisa

Iako sve žene maštaju da imaju muškarca koji je obdaren, nekada to i nije baš poželjno jer veliki penis može izazvati bol tokom penetracije.

Da biste uklonili bol, potrebno je samo da nađete odgovarajuću pozu u kojoj će vam biti priatno.

 

 lepotaizdravlje.rs

Slični članci

IZDVAJAMO IZ GALERIJA

SAVJET
DANA

Bijeli luk sprječava truljenje voća

RECEPT
DANA

Krmenadle na ciganski način

  • Najčitanije

  • Zanimljivo

  • Najviše lajkova

PRATITE NAS NA

KALKULATORI

O NAMA

Portal namijenjen ženama i svima koji žele da saznaju više o ženama. Mi smo tu, ne samo za modernu i savremenu ženu, nego i za one koje se ne osjećaju tako. Tu smo za majke, domaćice, poslovne žene, mlade i one u najboljim godinama. Svakodnevno spremamo za svakoga po nešto. Hvala vam što nas pratite ;)

PRATITE NAS NA

© 2011 zenasamja.me. Sva prava zadržana.