Zašto (ne) volimo devojačke večeri

Piše : Bojana Ostojić, licencirani Life Coach

Zašto (ne) volimo devojačke večeri

Ovih dana postoji velika verovatnoća da ćete tokom šetnje gradom videti mnoštvo devojaka, koje se kreću u grupicama od 6-10. Naravno, često nailazite na to, ali ovaj put je drugačije. Sve te grupice devojaka, žena, su obučene identično, sa izuzetkom jedne, koja se barem jednim komadom odeće izdvaja od ostatka svoje družine. Nasmejane su, vesele, zagrljene i najčešće pevaju Severininu najpoznatiju numeru „ Prijateljice“. Da, bliži nam se sezona venčanja. A to znači samo jedno, u sezoni smo devojačkih večeri.

Kako se čini da ništa ne znamo sami osmisliti, ali smo zato majstori u kopiranju, tako smo prekopirali i devojačke večeri iz romantičnih komedija koje barem jednom mesečno izbaci Holivud. Koliko god se vi radovali što ćete konačno zaplesati na prijateljičinoj svadbi, kada dobijete poziv od kume na devojačko veče ( koje često upravo ona u tajnosti organizuje), dva stvari vam obavezno polaze kroz glavu: 1. Olakšanje jer ste pozvani ( što znači da ste bitne i da neko želi da svojim prisustvom uveličate zabavu i 2. Razmišljanje kako će sve to izgledati. Dress code, koji podrazumeva da sve devojke imaju usklađenu odeću, ne samo haljinu, neke zahtevaju i detalje poput rajfova. Ne kažem kako ne treba proslaviti i zabaviti se, jer uskoro počinje novo razdoblje u životu, ono koje čekamo još od kada smo prvi put upoznali Barbiku i Kena, ali šta se desilo  sa jednostavnom dobrom, opuštenom zabavom sa dragim ljudima? Mora li nas boleti glava? A onda sledi čuveno pitanje, kako izabrati poklon, obično je to sexy veš ali buduća mlada sigurno ima već kolekciju toga. S druge strane postavlja se pitanje da li ćete pogoditi njen ukus.

 

SAVETI ZA KUMU 

 

Čini mi se da koliko god period pred samo venčanje bio stresan za buduću mladu, još je stresniji za njenu kumu. Biti kuma je odgovoran zadatak, a neke devojke ga shvataju previše ozbiljno. Da li zbog ljubavi prema prijateljici ili zbog konačno jedne prilike kada mogu biti šefice i naređivati ostatku društva šta da rade i kako da se ponašaju. U suštini, ako ste dobili tu čast da nekome budete kuma, imajte na umu da vaša prijateljica ima toliko obaveza i problema trenutno, da poslednje što joj treba je propala i neuspela devojačka zabava. Porazgovarajte sa devojkama koje su se već udale i prošle kroz sve to i pitajte ih za njihovo devojačko. Zatim primetite izraz stida i kajanja na njihovom licu.

 

PREDLOG

 

Prisetite se svog najboljeg provoda u životu. Kakav je bio? Neplaniran, naravno. Zato prijateljice i slavljenicu pod ruku, isplanirajte samo lokaciju, nabacite iskreni osmeh na lice i pustite da se sve samo desi. Ona će vam sutra biti zahvalna.

 

Bojana Ostojić, licencirani Life Coach

Pitanja možete postaviti putem mail adrese bojanaostojic2002@yahoo.com

Slični članci

IZDVAJAMO IZ GALERIJA

SAVJET
DANA

Jelenska koža

RECEPT
DANA

Zapečena junetina sa makaronama

  • Najčitanije

  • Zanimljivo

  • Najviše lajkova

PRATITE NAS NA

KALKULATORI

O NAMA

Portal namijenjen ženama i svima koji žele da saznaju više o ženama. Mi smo tu, ne samo za modernu i savremenu ženu, nego i za one koje se ne osjećaju tako. Tu smo za majke, domaćice, poslovne žene, mlade i one u najboljim godinama. Svakodnevno spremamo za svakoga po nešto. Hvala vam što nas pratite ;)

PRATITE NAS NA

© 2011 zenasamja.me. Sva prava zadržana.