Zašto vam se ne isplati da krivite bilo koga za sopstveni neuspeh

Zašto vam se ne isplati da krivite bilo koga za sopstveni neuspeh

Ovaj život je nastavak nečega o čemu malo znamo i samo još jedno poglavlje knjige koje se zove „večnost“. Kako nemamo uvid šta smo radili u prethodnim poglavljima kroz koje je putovala naša duša, zato i ne znamo zašto se nalazimo tu gde se nalazimo, kao ni zašto nam se dešava ono što nam se dešava.

To je kao da želite da razumete celu priču koju je želela da vam ispriča Agata Kristi, a krenete od nekog recimo 12. poglavlja.

Naša duša putuje kroz prostor i trenutno se nalazi ovde. Ona je izabrala iskustvo koje želi da iskusi u skladu sa potrebama učenja novih lekcija i rasta, kao i u skladu sa onim što zaslužuje u ovom trenutku. Kontekst u koji smo stavljeni na ovoj planeti nije slučajan. Nije slučajno da neko živi u izobilju svega – zdravlja, kreativnosti, ljubavi, sreće, novca, a neko je osuđen na oskudicu. Da je neko rođen u Kaliforniji, a neko u Srbiji.

Ništa nije slučajno i sve je to na nekom nivou naš izbor.

Čak iako vam se ne sviđa ova teorija, ako nije u skladu sa vašim verovanjem i iskustvenom spoznajom, bilo bi dobro da prihvatite činjenicu da nam niko nije kriv. Ne zbog toga što ćete drugima olakšati, već zbog toga što ćete sebi pomoći.

Svaki put kada krivite nekoga vi oduzimate sebi moć. Vi krnjite sopstvenu snagu. Prihvatanje odgvornosti vraća vas u centar moći, a to je vaše biće u kome ima dovoljno snage za sve što se nađe na njegovom putu. Kada prihvatite odgovornost i u potpunosti razumete da od neprihvatanja onoga ko ste i gde ste nećete moći ništa značajno da uradite. To je prvi i najvažniji korak. Prihvatiti ono što jeste, za sopstveno dobro, za sopstvenu snagu.

Mi smo moćna bića i možemo pobediti i ostvariti ono što želimo bez obzira na okolnosti. Kada prihvatimo i odlučimo da imamo snage onda je već pola posla završeno.

Kada čovek pokaže dobru volju da nešto uradi sa sopstvenim životom mogućnosti se pojavljuju na putu.

Pokrenite se i učinite nešto dobro za sebe. Od ovog trenutka ne možete reći da niste znali da imate dovoljno snage da napravite život kakav želite. Pitanje je samo da li to i želite!

 

lifecoach.rs (Dragana Bačanek)

Slični članci

Tagovi :

IZDVAJAMO IZ GALERIJA

SAVJET
DANA

Komšiju, pa kuću...

RECEPT
DANA

Piletina sa slatkom pavlakom i karijem

  • Najčitanije

  • Zanimljivo

  • Najviše lajkova

PRATITE NAS NA

KALKULATORI

O NAMA

Portal namijenjen ženama i svima koji žele da saznaju više o ženama. Mi smo tu, ne samo za modernu i savremenu ženu, nego i za one koje se ne osjećaju tako. Tu smo za majke, domaćice, poslovne žene, mlade i one u najboljim godinama. Svakodnevno spremamo za svakoga po nešto. Hvala vam što nas pratite ;)

PRATITE NAS NA

© 2011 zenasamja.me. Sva prava zadržana.