Nezdrava su za konzumiranje, ali gazirana pića su odlična za neke druge stvari

Nezdrava su za konzumiranje, ali gazirana pića su odlična za neke druge stvari

Poznato je da gazirani sokovi ozbiljno utiču na zdravlje. 

Gotovo da ne postoji nutricionista, koji će vas posavjetovati da pijete ovo piće.

Upravo zbog toga u posljednje vrijeme širom svijeta sprovode se razne kampanje za vođenje zdravog života, koje apeluju ljudima da potpuno izbace kolu iz ishrane.

Ovaj napitak pun je sastojaka koji mogu uzrokovati kratkoročne, pa čak i dugoročne zdravstvene probleme. Dovoljno je znati da jedna flašica sadrži 10 kašika šećera i ostale hemijske sastojke koji štete organizmu.

Ipak, nećemo sada spominjati negativne stvari gaziranih sokova, nego šta sve možete da uraditi sa ovim napitkom.

Ako na mjesto uboda stavite krpu natopljenu kolom, svrab i bol će prestati. Isto važi i ako vas na moru opeče meduza. Naravno, nemojte je popiti, već sipajte na bolno mjesto.

Kiselina koju posjeduje može da posluži u čišćenju metalnih predmeta, koje je zahvatila rđa. Takođe možete je koristiti ukoliko nemate pored sebe WD sprej, za odvrtanje zarđalih šrafova. Odlično uklanja kamenac, pa je možete koristiti i za čišćenje kupatila ili kuhinjskih aparata.

Ukoliko imate mnogo buba u nekoj prostoriji ili dvorištu jednostavno sipajte kolu u činiju i ostavite. Šećer iz soka će ih privući, a kiselina ubiti.

U zagorjelu šerpu sipajte gazirani sok tako da pokrije zagorjela mjesta, ostavite da djeluje pola sata, i nakon toga sunđerom uklonite nečistoće.

Ako vas zadesi požar ili nekontorlisani plamen koji ne možete da smirite, a pri ruci nemate aparat za gašenje vatre, flaša kole će vam mnogo pomoći. Samo je dobro promućkajte i otvorite, a soda i tečnost će obaviti svoj posao.

 

novi.ba

Slični članci

IZDVAJAMO IZ GALERIJA

SAVJET
DANA

Toplo bijelo vino

RECEPT
DANA

Pita sa mesom i spanaćem

  • Najčitanije

  • Zanimljivo

  • Najviše lajkova

PRATITE NAS NA

KALKULATORI

O NAMA

Portal namijenjen ženama i svima koji žele da saznaju više o ženama. Mi smo tu, ne samo za modernu i savremenu ženu, nego i za one koje se ne osjećaju tako. Tu smo za majke, domaćice, poslovne žene, mlade i one u najboljim godinama. Svakodnevno spremamo za svakoga po nešto. Hvala vam što nas pratite ;)

PRATITE NAS NA

© 2011 zenasamja.me. Sva prava zadržana.