Iz muškog ugla: Dijeta 2018

Piše : Amir Sokolović

Osnovno pravilo da budeš fit, kako se to danas moderno kaže, za lijep i vitak izgled, jeste da si stalno na dijeti. Danas, ruku na srce, imamo na hiljade dijeta, hiljade nekih testova koji pokazuju idealnu kilažu, preparata koji pomažu da bukvalno preko noći oslabite desetak kilograma, ali ja se držim one narodne: "Probuši kasiku".

Iz muškog ugla: Dijeta 2018

Prije par dana, kupujući novine, primijetio sam bezbroj časopisa i kuvara sa naslovima o raznoraznim dijetama i savjetima kako lako smršati. Živi sam primjer kako to "lako mršavljenje" baš teško ide, posebno početak. Inače, ako imaš volje da smršaš, uspjeh je tu.

Moja volja je učinila to da za mjesec dana smršam deset kilograma. Ako pitate kako i koja je dijeta, odgovor je samo "probušiti kašiku".
Doručak je lagan i obavezan, užina je poželjna i čisto tek onoliko da se izdrži do ručka. Za ručak jedem sve, ali u pola i, naravno, bez hljeba, masti i svega što bi pokvarilo dijetu. Večera je sasvim lagana i voće... sve to prati dosta vode, zelenog čaja, izbjegavanje grickalica i svakog vida šećera pa čak i kafa ide gorka.
Ako još nađete vremena za fizičku aktivnost, uspjeh će biti još brži.
Praznici su učinili svoje i opet sam vratio kilograme, ali vraćam se na mjesto uspjeha... Put do fit linije znam tako da pitanja ovih dana koja čujem tipa: "Jesi li se to popravio?" ili “Ugojio si se...?" prije nego što mi i kažu dobar dan biće prošlost...
Ženama je, siguran sam, i lakše da smršaju i oslobode se viška kilograma. Kako? Pa lako... ljepota žene je iznad svega i svaka žena bi sve, ali bukvalno sve, učinila za lijep izgled ili oblačenje proljećne haljine koja stoji u ormaru i posjeća na lijepe dane, uspomene...
Na kraju moram da postavim pitanje: Da li je zaista sreća rezervisana samo za one mršave?

Vjerujte da uz malo truda, prvenstveno zbog vašeg zdravlja, odricanje od grickalica ili omiljene čokolade se i te kako isplati.

Za neki sljedeći put napisaću koju riječ više o najboljem metodu za mršavljenje i kako sam ja krenuo u ovogodišnju misiju zvanu "Dijeta 2018".

Amir Sokolović
Amir Sokolović

Ostale Amirove tekstove možete vidjeti ovdje http://www.zenasamja.me/specijali/amir-sokolovic

Slični članci

IZDVAJAMO IZ GALERIJA

SAVJET
DANA

Najlon čarape

RECEPT
DANA

Engleske prženice

  • Najčitanije

  • Zanimljivo

  • Najviše lajkova

PRATITE NAS NA

KALKULATORI

O NAMA

Portal namijenjen ženama i svima koji žele da saznaju više o ženama. Mi smo tu, ne samo za modernu i savremenu ženu, nego i za one koje se ne osjećaju tako. Tu smo za majke, domaćice, poslovne žene, mlade i one u najboljim godinama. Svakodnevno spremamo za svakoga po nešto. Hvala vam što nas pratite ;)

PRATITE NAS NA

© 2011 zenasamja.me. Sva prava zadržana.