3 načina da smanjite unos šećera, a da organizam ne vapi za njim

Sa obzirom na to koliko šećera se nalazi u svakodnevnim namirnicama, teško je preskočiti ga. Kako bismo olakšali vama (a i vašem struku), tražili smo pomoć stručnjaka i dobili ova 3 savjeta.

Sa obzirom na to koliko šećera se nalazi u svakodnevnim namirnicama, teško je preskočiti ga. Kako bismo olakšali vama (a i vašem struku), tražili smo pomoć stručnjaka i dobili ova 3 saveta. - See more at: http://www.nadlanu.com/pocetna/zivot/zivi-zdravo/3-nacina-da-smanjite-unos-secera-a-da-se-ne-osecate-uskraceno.a-231229.267.html#sthash.CNqADShi.dpuf
3 načina da smanjite unos šećera, a da organizam ne vapi za njim

Ljekar savjetuje: Čitajte deklaracije
Ne možete da krivite kolačiće jer vi volite slatko, ali, skoro polovina šećera koji unosite se nalazi u sosovima za tjesteninu, prelivima za salate, krekerima i hlebu. Ovi skriveni šećeri su opasni jer vas "navuku" - vaše čulo ukusa očekuje da osjeti slatko, a što više slatkog unosite, više i želite.
Dakle, rješenje je da čitate deklaracije na namirnicama koje kupujete i da birate one sa manje ili nimalo šečera.

Nutricionista savjetuje: Zdravije doručkujte
Počinjanje dana sa krofnom ili slatkim pahuljicama je užasna navika koja vas uvodi u začarani krug. Ujutru odmah podignete nivo šećera u krvi, da bi potom, nekoliko sati kasnije on opao, a vi ostali sa žudnjom za nečim slatkim. Razbijte krug i počnite dan tostiranim hlebom i jajima, ili jogurtom sa malo voća.

Psiholog savjetuje: Okrenite se na drugu stranu
Ako prosto ne možete da prestanete da mislite na parče kolača koje je ostalo u frižideru, obujte patike, i prošetajte desetak minuta po kvartu, ili se makar prebacite u udaljeniju sobu. Ne brinite, želja će minuti nakon 5 minuta.


T.D/nadlanu.com

Slični članci

IZDVAJAMO IZ GALERIJA

SAVJET
DANA

Da bijeli luk sačuvate od klijanja...

RECEPT
DANA

 Pržene ćuftice

  • Najčitanije

  • Zanimljivo

  • Najviše lajkova

PRATITE NAS NA

KALKULATORI

O NAMA

Portal namijenjen ženama i svima koji žele da saznaju više o ženama. Mi smo tu, ne samo za modernu i savremenu ženu, nego i za one koje se ne osjećaju tako. Tu smo za majke, domaćice, poslovne žene, mlade i one u najboljim godinama. Svakodnevno spremamo za svakoga po nešto. Hvala vam što nas pratite ;)

PRATITE NAS NA

© 2011 zenasamja.me. Sva prava zadržana.