10 načina da zategnete vašu kožu nakon mršavljenja

Ukoliko ste nedavno bili na posebnom režimu ishrane i uspjeli da smršate 5 do 10 kg, a pritom niste radili tjelesne vježbe, vaša koža je, vjerovatno, opuštena i treba joj zatezanje. Predstavljamo vam deset djelotvornih načina da zategnete vašu kožu nakon mršavljenja.

10 načina da zategnete vašu kožu nakon mršavljenja

1.Aerobik

Aerobik vježbe će vam pomoći da skinete višak kilograma sa čitavog tijela, uključujući i stomak. Morate se potruditi da radite vježbe koje sagorjevaju kalorije, ne samo klasične trbušnjake. Morate uključiti i vježbe izdržljivosti. Studije pokazuju da kombinovanje aerobik vježbi i treninga izdržljivosti je djelotvornije u eliminisanju naslaga na stomaku, nego same vježbe. Vježbe na treninzima izdržljivosti mogu biti bez opterećenja, na spravama za vježbanje ili trakama za otpornost.

2. Hidratacija kože

Zdrava koža je i hidratantna koža! Koliko je dovoljno popiti vode zavisi od mnogih faktora. Naravno tokom ljeta potrebe se povećavaju. Neki napici su lažni prijatelj hidratacije organizma. Velika količina konzumiranja kafe i alkohola dovodi do gubitka vode u organizmu. Pravilna hidratacija se ne svodi da pijemo vodu samo kada smo žedni.

3. Praktikujte jogu

Joga će vam pomoći da se oslobodite stresa, da budete fleksibilniji, izgubite na težini čak i pomaže u oporavljenju kože nakon mršavljenja. Ključni faktor jste krenuti polako. U roku od nekoliko nedelja, bićete iznenađeni koliko je vaša koža postala fleksibilnija. Joga se sastoji od pet ključnih elemenata: pravilno disanje, vježbanje, opuštanje, pravilna ishrana, pozitivno mišljenje i meditacija. Za vježbanje kod kuće, potrebno je imati poseban prostor bez namještaja. Prostor treba biti bez stvari koje će vam ometati pažnju. Pokušajte vježbati jogu svaki dan po 90 minuta i naučičete živjeti duže, zdravije i bez stresa.

4. Sirova ishrana

Vaša ishrana mora uključivati veliki broj sirovih namirnica. Znamo da se kuvanjem većina hranljivih stvari gubi, ili pak ostaje u minimalnim količinama. Znatno više vitamina se unosi svježim namirnicama. Pod njima se naročito podrazumjeva voće i povrće! Kada dodate ovo svakodnevnoj ishrani, vidjećete kako se vaša koža brzo zateže.

5. Gimnastika

Gimnastika je odlična za izgradnju čvrste mišićne mase i zatezanje tijela. Vježbajte gimnastiku dva do tri puta nedeljno i rezultati će biti vidljivi veoma brzo. Možete kombinovati: sklekove, trbušnjake i čučnjeve. Ukoliko niste u mogućnosti odraditi pravi trening zbog obaveza, pokušajte raditi vježbe svako jutro bar 15 minuta zbog bolje cirkulacije i razgibavanja. Najbitnije je omogućiti da krv pravilno cirkuliše organizmom!

6. Nemasni proteini

Dodavanjem nemasnih proteina vašoj svakodnevnoj ishrani, jedan je od načina koji pomaže zatezanju kože. Pitate se kako? Prije svega, pomaže u izgradnju čvršće mišićne mase. Oni, takođe, sadrže kolagen, i druge hranljive materije. Neke od namirnica su: orašasti plodovi i sjemenke (orasi, bademi i indijski orha), mahunarke, meso i riba, kao i soja i proizvodi od soje obavezno.

7. Izbjegavajte “brzu hranu”

“Brza hrana” je loša iz dva razloga! Prvo, lako kvari vašu djetu. Drugo, vaš organizam i koža nema nikakvu značajnu korist od takve ishrane, čak naprotiv – ona je najveći neprijatelj vašeg organizma. Ako pokušavate izgubiti težinu ili nastojite zategnuti kožu, izbjegavajte ovu hranu u širokom luku. Svi znamo da je toj hrani teško odoljeti, međutim, moramo imati na umu da je ona najveći neprijatelj našem organizmu. Studije pokazuju kako ova hrana može biti zarazna. Zbog toga je najbolje potisnuti svaku pomisao na ovako nešto!

8.Voće i povrće

Stručnjaci preporučuju po pet povrća i voća svakodnevno, koje nam daje hranljive materije koje su nam potrebne svaki dan. Ali, da li znate da tih pet obroka pomaže pri zatezanju kože? Većina voća i povrća ima visok sadržaj vode koja pomaže pri oporavljanju kože. Od ukupne količine voća i povrća važno je 1/3 koristiti u svježem obliku, bez termičke prerade. Savremena prehrana je oskudna dijetalnim vlaknima. Njihova je uloga neophodna jer podstiče: pražnjenje crijeva, detoksifikaciju organizma i doprinosi nižem stepenu masnoće. Pri izradi dnevnog jelovnika na voće i povrće moramo svakodnevno računati. Plan dobre prehrane podrazumijeva dovoljno voća i povrća koje jelu daju ljepotu, a organizmu zdravlje!

9. Ricinusovo ulje

Ricinusovo ulje je još jedan veliki prirodni način da zategnete vašu kožu. Ukoliko kombinujete malo ricinusovog ulja sa sokom od limuna i nanesete na svoju kožu, vidjećete kako se koža počinje zatezati. Dovoljno je da koristite samo nekoliko kašika svake noći i vidjećete razliku veoma brzo.

10.Eterična ulja

Eterična ulja su mirisni ekstrakti dobijeni stavljanjem mirisnog cvijeća ili destilacijom od cvjeća, mirisa ili korjena. Ulje se masira po koži, dodaje u kupke i kozmetičke preparate. Eterična ulja mogu zaista da pomognu pri zatezanju vaše kože ako koristite ona prava. Ulje lavande je jedno od najefikasnijih. Samo nekoliko kašičica svake noći može da učini čuda.

wannabemagazine.com

Slični članci

IZDVAJAMO IZ GALERIJA

SAVJET
DANA

Komšiju, pa kuću...

RECEPT
DANA

Piletina sa slatkom pavlakom i karijem

  • Najčitanije

  • Zanimljivo

  • Najviše lajkova

PRATITE NAS NA

KALKULATORI

O NAMA

Portal namijenjen ženama i svima koji žele da saznaju više o ženama. Mi smo tu, ne samo za modernu i savremenu ženu, nego i za one koje se ne osjećaju tako. Tu smo za majke, domaćice, poslovne žene, mlade i one u najboljim godinama. Svakodnevno spremamo za svakoga po nešto. Hvala vam što nas pratite ;)

PRATITE NAS NA

© 2011 zenasamja.me. Sva prava zadržana.