Izliječite glavobolju na jednostavan način

Ne posežite za jakim ljekovima za bolove svaki put kada osjetite pritisak u glavi. Iako su ljekovi sigurno rješenje, pokuštajte to da riješite na drugačiji način.

Izliječite glavobolju na jednostavan način

Potrebno je:

  • gaza,
  • 2 kašičice soli,
  • 250 ml vode.

 
Savijte gazu osam puta tako da dobijete komad tkaknine veličine vašeg čela. Rastvorite 2 kašičice soli u toploj vodi, temperature od 60 do 70 stepeni i dobićete osmoprocentni rastvor. Operite čelo, uši i vrat toplom vodom, natopite gazu rastvorom, iscijedite višak pa nanesite na čelo, uši i vrat. Bolje je da ležite dok rastvor ne krene da deluje i bol ne popusti, kako prenosi Helti Fud Haus.

Brzo ćete osjetiti olakšanje, ali lezite punih 20 minuta sa oblogom, pa nakon toga isperite čelo, uši i vrat. Glavobolju često izaziva hrana koju unosite u organizam, poput sokova, alkohola i različitih prerađevina. Visok unos soli u organizam često izaziva povišen krvni pritisak i oticanje, ali obloge sa rastvorom soli imaju suprotan efekat. One stimulišu eliminaciju viška tečnosti iz organizam.

 

dnevno.rs

Slični članci

IZDVAJAMO IZ GALERIJA

SAVJET
DANA

Najlon čarape

RECEPT
DANA

Engleske prženice

  • Najčitanije

  • Zanimljivo

  • Najviše lajkova

PRATITE NAS NA

KALKULATORI

O NAMA

Portal namijenjen ženama i svima koji žele da saznaju više o ženama. Mi smo tu, ne samo za modernu i savremenu ženu, nego i za one koje se ne osjećaju tako. Tu smo za majke, domaćice, poslovne žene, mlade i one u najboljim godinama. Svakodnevno spremamo za svakoga po nešto. Hvala vam što nas pratite ;)

PRATITE NAS NA

© 2011 zenasamja.me. Sva prava zadržana.