27. maja koncert hora Zvjezdice povodom decenije nezavisnosti

Dječiji hor Zvjezdice prirediće 27. maja, u 19 časova, u velikoj sali KIC-a Budo Tomović u Podgorici koncert posvećen deceniji obnove nezavisnosti pod nazivom Krilata kolijevka. Koncert je zamišljen kao lijepo putovanje kroz Crnu Goru, uz stihove poznatog pjesnika Dragana Radulovića iz zbirke pjesama ,,Krilata kolijevka''.

27. maja koncert hora Zvjezdice povodom decenije nezavisnosti

Najpoznatiji crnogorski dječiji hor izvešće poznate crnogorske narodne pjesme obrađene uglavnom za dječiji hor uz pratnju klavira pa će publika uživati uz vječne hitove poput ,,Još ne sviće rujna zora”, ,,Poranila jagoda na vodu”, ,,Pod onom, pod onom”, ,,Gledala sam s Koma plava” i drugih. Na sceni će se smjenjivati djeca koja će govoriti stihove i publiku voditi od jednog do drugog crnogorskog grada, što će biti prigodna najava za svaku narednu kompoziciju tokom kojih će hor nastupati uz klavirsku pratnju Milanke Nikčević, Marije Vujanović, Ane Klepić i Saše Gajića. Djeca recitatori su polaznici škole glume Petra Pejakovića i nagrađeni takmičari na opštinskom takmičenju recetatora. Tokom koncerta scenu će krasiti i scenografija predstave Gradskog pozorišta ,,Oro iz bajke” koju će za ovu namjenu prilagoditi Mia Karailo dok je za režiju zadužena Danijela Popović.

Publika će tokom koncerta imati priliku i da uživa u nastupima KUD-a ,,Aluminijum” i značajnih imena iz svijeta muzike za djecu, a gosti koncerta biće Žuti Serhatlić, Tanja Šeter i Peđa Nedeljković.

Ulaznice su u prodaji i mogu se kupiti svakog radnog dana na biletarnici KIC-a od 9 do 20 časova po cijeni od tri eura.

Dječiji hor ,,Zvjezdice’’ postoji već 30 godina i danas je hor Dječijeg saveza Podgorice. Za sve ove godine rada, hor je iza sebe ostavio zavidan broj popularnih dječijih pjesama, prateći djecu soliste na festivalu ,,Naša radost’’ i učestvujući u brojnim emisijama u proizvodnji Radio Televizije Crna Gora (RTCG). Hor je u svijet muzike uveo mnoge mališane i iznjedrio veliki broj danas poznatih pjevača i muzičara, koji su osvajali brojne nagrade na dječijim festivalima. Danas hor broji oko 40 članova, odabranih, talentovanih učenika osnovih škola Podgorice. Dirigenti hora su Marko i Ana Klepić.

Slični članci

IZDVAJAMO IZ GALERIJA

SAVJET
DANA

Čarolija bijelog krejona

RECEPT
DANA

Pica pogača

  • Najčitanije

  • Zanimljivo

  • Najviše lajkova

PRATITE NAS NA

KALKULATORI

O NAMA

Portal namijenjen ženama i svima koji žele da saznaju više o ženama. Mi smo tu, ne samo za modernu i savremenu ženu, nego i za one koje se ne osjećaju tako. Tu smo za majke, domaćice, poslovne žene, mlade i one u najboljim godinama. Svakodnevno spremamo za svakoga po nešto. Hvala vam što nas pratite ;)

PRATITE NAS NA

© 2011 zenasamja.me. Sva prava zadržana.