Posna sarma

Posna sarma

Sastojci

  • 10 srednjih listova kupusa ili 5 baš velikih prepolovnjenih na pola
  • 100 gr integralnog pirinča
  • 100 gr sojinih ljuspica
  • 1 veća glavica crnog luka
  • 1 kašika suvog začina
  • 1 kašika crvene, sitne paprike
  • 1/2 kašičice bibera

Priprema

Sitno isjeckati crni luk ili ga izblendirati. Za to vrijeme potopiti sojine ljuspice da odstoje 10 minuta u mlakoj vodi.

Vode sipati da ogreznu.Pirinač po želji probariti, ali ni ne mora.

Pomiješati ocijeđene sojine ljuspice, luk, pirinač, suvi začin, crvenu papriku i biber pa izmijesiti rukom. Smjesa će biti dosta rastresita, mrvljiva.

Uzimati po list i držati ga na dlanu pa na lijevu stranu staviti šaku smjese i presaviti 2 cm sa lijeva na desno list, onda presaviti od gore i od dolje list ka unutra, pa na kraju sa lijeva na desno uviti sarmu.

Dobro stegnuti, da punjenje ostane unustra. Slagati u šerpu.

Slažite jednu do druge gusto, da jedna sarma drži drugu, nikako da ima prostora jer će se odviti, ovako se drže zajedno. Naliti vode da ogrezne i kuvati na lakšoj vatri 2h. Po želji se može zapržiti.

2 kašike brašna, 1 kašika crvene, mljevene paprike i 2 dl vode. Razmutiti i zaliti sarmu pred kraj i krčkati još 15 minuta.

100 ml ulja, 2 kašike brašna, 1 kašika crvene mljevene paprike. Zagrijati ulje, pa dodati brašno i papriku i pržiti 5 minuta i sa tom smjesom zaliti sarmu pred kraj kuvanja. Krčkati 15 minuta.

Prijatno.

 

domacirecepti.net

 

O NAMA

Portal namijenjen ženama i svima koji žele da saznaju više o ženama. Mi smo tu, ne samo za modernu i savremenu ženu, nego i za one koje se ne osjećaju tako. Tu smo za majke, domaćice, poslovne žene, mlade i one u najboljim godinama. Svakodnevno spremamo za svakoga po nešto. Hvala vam što nas pratite ;)

PRATITE NAS NA

© 2011 zenasamja.me. Sva prava zadržana.