Montažne kuće – od idejnog dizajna do realizacije

Vrlo važan segment svakodnevnog života je da smo u potpunosti zadovoljni ambijentom u kome provodimo najviše vremena i da ga organizujemo upravo prema našem senzibilitetu i nahođenju. Prostor između četiri zida je samo naš dio planete i odgovornost da tu napravimo naš topli dom je zadatak koji treba vrlo odgovorno shvatiti.

Montažne kuće – od idejnog dizajna do realizacije

Onog momenta kada se nađemo u situaciji da sami kreiramo našu kuću od samih temelja pa do vrha dimnjaka često smo zbunjeni hrpom ponuda na tržištu i nerijetko marketiške kampanje odluče umjesto nas i konačan proizvod ne zadovolji naša očekivanja i planove sa starta. Zato treba dobro analizirati i procjeniti.

Sve popularniji vid gradnje montažne kuće se nameće kao rješenje koje je i finansijski i dizajnerski u prednosti u odnosu na klasičnu građu. Mnoge analize upravo i staju na stranu montažne kuće prilikom nekih uporednih testiranja otpornosti, izdržljivosti, termonezavisnosti...A jedan od bitnijih elemenata koji nam pomogne da odluka prevagne da izaberemo koncept montažne kuće su fleksibilna dizajnerska rješenja. Elem, lagana konstrukcija zidova, pregradnih panela, krovne konstrukcije i sl. omogućava da sami pravimo ideje kompozicije zidova sa saznanjem da će značajan broj biti i ostvaren. Drugim riječima, laganom gradnjom je arhitektonski omogućeno da se mašti da na volju jer su neka rješenja omogućena isključivo u montažnoj gradnji dok je, naprotiv tome, klasična gradnja vrlo kruta i vrlo ograničena tehničkim mogućnostima i često nam nije opcija da eksterijer izradimo onako kako smo željeli, već isključivo kako je građevinski moguće. Montažna kuća je na ovaj način u potpunosti personalizovana i ispunjava, na prvom mjestu, želje klijenata – budućih stanara.

Zahvaljujući različitim softverima imamo mogućnost da i prije početka realizacije projekta vidimo 3D sliku montažne kuće i okoline i eventualno mijenjamo i korigujemo pojedine elemente. Dobijamo prilično jasnu sliku kako će se naša kuća uklopiti u ostatak ambijenta okruženja.

Iz tog razloga je nezaobilazno bitno da izradu našeg budućeg doma povjerimo provjerenim i odgovornim ljudima, ne bismo li isključili neželjene elemente procesa koji bi nas na kraju neprijatno iznenadili. Sve procedure  nastanka montažne kuće moraju biti unaprijed definisane, materijal koji koristimo mora biti kvalitetan kako bi obezbijedio bezbrižne godine života u njoj, a lica koja realizuju projekat odgovorna i posvećena poslu. Montiranje elemenata ne trpi improvizaciju u odnosu na planirano tako da se, od izrade u proizvodnim postrojenjima, transporta pa do same montaže, moraju isplanirati sve faze i unaprijed predvidjeti mogući problemi. Zato, ako već imate odluku da prihvatite trend montažne kuće, budite vrlo oprezni kome povjeravate taj posao, dobro analizirajte i procijenite. Pravi tim će vašem problemu pristupiti vrlo profesionalno i odgovorno, a vi ćete nesumnjivo biti zadovoljni konačnim proizvodom.

Slični članci

IZDVAJAMO IZ GALERIJA

SAVJET
DANA

Ako se maskara osušila ili zgrudvala...

RECEPT
DANA

Jadro oblande

  • Najčitanije

  • Zanimljivo

  • Najviše lajkova

PRATITE NAS NA

KALKULATORI

O NAMA

Portal namijenjen ženama i svima koji žele da saznaju više o ženama. Mi smo tu, ne samo za modernu i savremenu ženu, nego i za one koje se ne osjećaju tako. Tu smo za majke, domaćice, poslovne žene, mlade i one u najboljim godinama. Svakodnevno spremamo za svakoga po nešto. Hvala vam što nas pratite ;)

PRATITE NAS NA

© 2011 zenasamja.me. Sva prava zadržana.