Dom može biti čist i mirisan i kada imate ljubimca

Ljubitelji životinja ne mogu da zamisle život bez kuca, maca i drugih kućnih ljubimaca. Lijepo je maziti se sa njima, igrati se, šetati ih, ali ako žive u kući, na svakom koraku ostavljaju tragove u vidu mrlja, fleka i neprijatnog mirisa. Postoje načini na koje možete da riješite ove probleme.

Dom može biti čist i mirisan i kada imate ljubimca

Mirisi se naročito zadržavaju na tepihu, a najbrže iščezavaju pomoću sode bikarbone i alkoholnog sirćeta. 

Fleke na tepihu

Pomiješajte u razmjeri 50:50 vodu i tečni deterdžent, pa to mutite starim miskerom ili mutilicom dok se ne stvori pjena. Time natopite sunđer i istrljajte fleku koju je vaš ljubimac napravio, a zatim dobro osušite tepih fenom.

Neprijatni mirisi

Čak i kada brižljivo i redovno kupate vašeg ljubimca, karakteristični mirisi ne mogu sasvim da iščeznu. Ipak, možete da ih svedete na najmanju mjeru tako što ćete poslije svake šetnje vašem psu da operete šapice, kao i mački ako šeta napolju. Ako im je dlaka mokra od kiše i snijega, emitovaće vrlo neprijatan miris, i u tom slučaju najbolje je da ih što prije okupate.

Mirisi se naročito zadržavaju na tepihu, a najbrže iščezavaju pomoću sode bikarbone i alkoholnog sirćeta. Pospite sodu bikarbonu na tepih u tankom sloju i ostavite da stoji tokom noći, a ujutru usisajte. Zatim pomiješajte pola litra sirćeta sa tri litra vode i time površinski operite tepih, pa prebrišite vlažnom i čistom krpom. Jak miris sirćeta ispariće za tri-četiri časa.

 

Izvor: Novosti.rs

Slični članci

IZDVAJAMO IZ GALERIJA

SAVJET
DANA

Čarolija bijelog krejona

RECEPT
DANA

Zapečene palačinke sa porilukom

  • Najčitanije

  • Zanimljivo

  • Najviše lajkova

PRATITE NAS NA

KALKULATORI

O NAMA

Portal namijenjen ženama i svima koji žele da saznaju više o ženama. Mi smo tu, ne samo za modernu i savremenu ženu, nego i za one koje se ne osjećaju tako. Tu smo za majke, domaćice, poslovne žene, mlade i one u najboljim godinama. Svakodnevno spremamo za svakoga po nešto. Hvala vam što nas pratite ;)

PRATITE NAS NA

© 2011 zenasamja.me. Sva prava zadržana.