8 tajni nasmijanih i pozitivnih žena

Poznajete te žene, one koje se čine kao da uvijek zrače pozitivnom energijom. One su uvijek nasmijane i sve koji su im blizu “zaraze” svojom pozitivnošću. Kako to da su one uvijek tako srećne? Biti srećna i zadržati taj osjećaj nije nimalo lagan podvig. Zapravo, taj osjećaj ne zavisi ili zavisi veoma malo od spoljašnjih uticaja. Prava sreća dolazi sa svakodnevnim akcijama i unutrašnjim fokusom.

8 tajni nasmijanih i pozitivnih žena

Stvaranje sreće kao navike sasvim je moguće i izvodljivo. Ali, baš kao i bilo kakvo drugo preusmjeravanje u životu, mali, suptilni koraci često donose najveće “nagrade”. Saznajte koje su to super suptilne navike srećnih žena.

One razmišljaju srcem

Umjesto da pokušavaju da riješe problem pretjeranim analiziranjem, zabrinutošću ili da se izlažu stresu, srećne žene vjeruju savjetima svog srca. One se uvijek oslanjaju na svoja osjećanja i intuiciju.

One vole proces

Istinski srećne žene razumiju da je “putovanje” nagrada. Proces postizanja ciljeva je putovanje. One su naučile da su “ovdje” i “sada” najvažniji dijelovi života. Kada ste u potpunosti svjesni procesa, tada se i možete osjećati živima i radosnima.

Njih zanima nepoznato

Umjesto da se boje nepoznatog ili da se brinu oko toga šta će se desiti, srećne žene se fokusiraju na ono što žele i poduzimaju korake ka ostvarivanju toga. One su znatiželjne oko toga šta im život nosi i puštaju da se on odvija prirodnim tokom.

Ulažu više vjere u ljubav nego u strah

Srećne žene koriste svoju snagu i fokusiraju se na ono u čemu su dobre. One znaju da je njihov talenat snažniji od njihovih strahova. I, one biraju srećne misli i percepciju umjesto reakcija baziranih na strahu.

Praštaju sebi zbog osuđivanja drugih

Da, srećne žene i dalje osjećaju ljubomoru i sklone su, s vremena na vrijeme, da osuđuju druge. Razlika? One to brzo prevazilaze. Poređenje sebe s drugima dio je ljudske prirode, ali srećne žene praštaju sebi i drugima te biraju da ih navedene emocije ne drže dugo. Takođe, one pokazuju ljubav i saosjećanje prema ljudima koji ih povrijede. Kada možete oprostiti sebi i drugima, osjećaćete unutrašnji mir.

One mijenjaju svoj način razmišljanja

Srećne žene cijene razvoj i kontrast koji dolazi sa življenjem života punim plućima, što znači da mijenjanje načina razmišljanja nije korak unazad već korak naprijed. Mijenjanje načina razmišljanja, od odabira karijere, veze, mjesta u kojem živite pa čak i mijenjanja snova zapravo predstavlja poštovanje vašeg unutrašnjeg kompasa.

One puštaju ljude iz svog života

Srećne žene ostavljaju iza sebe situacije i stvari koje ih vuku unazad, uključujući i ljude. One se ne boje da okrenu leđa lošim ljudima ili vezama. One jednostavno prepoznaju da neki ljudi nisu vrijedni da budu dio njihovog života. Srećne žene se okružuju podrškom, uključujući ljude koji vjeruju u njih.

One shvataju važnost porodice

Bez obzira na sve, na kraju imamo svoju porodicu. Uprkos našim razlikama, porodica je najvažniji dio života. Bilo da ste bliski sa članovima uže porodice ili porodicom vaših prijatelja, oslanjanje na ljude koje volimo i međusobno podržavanje od suštinskog je značaja za ispunjen život.

Autor: minimagazin.info

 

Slični članci

IZDVAJAMO IZ GALERIJA

SAVJET
DANA

Čarolija bijelog krejona

RECEPT
DANA

Zapečene palačinke sa porilukom

  • Najčitanije

  • Zanimljivo

  • Najviše lajkova

PRATITE NAS NA

KALKULATORI

O NAMA

Portal namijenjen ženama i svima koji žele da saznaju više o ženama. Mi smo tu, ne samo za modernu i savremenu ženu, nego i za one koje se ne osjećaju tako. Tu smo za majke, domaćice, poslovne žene, mlade i one u najboljim godinama. Svakodnevno spremamo za svakoga po nešto. Hvala vam što nas pratite ;)

PRATITE NAS NA

© 2011 zenasamja.me. Sva prava zadržana.