U ovim tkaninama nema znojenja!

Svima je dobro poznato da je poliester jedan od najmanje ugodnih materijala koje treba izbjegavati tokom ljeta zato što ne 'diše' i tako zadržava toplinu. Međutim, znate li koje tkanine i materijali ne podstiču znojenje? Donosimo vam popis njih šest uz koje će vam ljeto biti puno ugodnije.

U ovim tkaninama nema znojenja!

1. Lan: izuzetno prijatna tkanina koja bi se slobodno mogla prozvati 'ventilatorom' među materijalima. Propušta zrak do vašeg tijela i tako sprečava znojenje. Ima samo jednu manu, lako i brzo se gužva, ali to ionako nije bitno tijekom vrućina.

2. Pamuk: nepobjediv izbor za vrele ljetne mjesece. Jedna od najprozračnijih tkanina koje postoje, ne zadržava toplinu te upija vlagu s tijela i aktivira njezino isparavanje.

3. Keper: najčešće se proizvodi od pamuka ili njegove mješavine i smatra se sjajnom ljetnom zamjenom za traper. Ako i tokom vrućina ne želite da odustate od nošenja dugih pantalona, odaberite modele od kepera jer ćete se u njima osjećati ugodnije.

4. Viskoza: jedno od najpopularnijih sintetičkih vlakana koje nastaje od ostataka celuloznih vlakana i po hemijskom sastavu vrlo je slično pamuku. Upravo je zbog toga viskoza prijatna za nošenje tokom vrućina i hladi tijelo

5. Svila: prirodna tkanina koje 'diše' i poznata je po tome što se prilagođava temperaturama pa vas tokom zime grije, a ljeti hladi. Iako ne podstiče znojenje, tanka je i mekana pa se lako zalijepi za znojnu kožu.

6. Šifon: izrađuje se od raznih mješavina, a kada je napravljen od pamuka i svile postaje idealan materijal za ljetnu odjeću. Najčešće se koristi za izradu haljina i bluza zato što je izuzetno lepršav.

zadovoljna.dnevnik.hr

Slični članci

IZDVAJAMO IZ GALERIJA

SAVJET
DANA

Ako se maskara osušila ili zgrudvala...

RECEPT
DANA

Jadro oblande

  • Najčitanije

  • Zanimljivo

  • Najviše lajkova

PRATITE NAS NA

KALKULATORI

O NAMA

Portal namijenjen ženama i svima koji žele da saznaju više o ženama. Mi smo tu, ne samo za modernu i savremenu ženu, nego i za one koje se ne osjećaju tako. Tu smo za majke, domaćice, poslovne žene, mlade i one u najboljim godinama. Svakodnevno spremamo za svakoga po nešto. Hvala vam što nas pratite ;)

PRATITE NAS NA

© 2011 zenasamja.me. Sva prava zadržana.