Evo zbog čega je pametno investirati u kvalitetne bluetooth slušalice

Uživanje u omiljenoj muzici uz slušalice je mnogim ljudima praksa godinama unazad. Danas se u gradskom prevozu na svakom koraku mogu vidjeti i mladi i stari koji vrijeme provedeno u putu prekraćuju slušanjem muzike. U posljednje vrijeme su bluetooth slušalice skoro u potpunosti zamijenile one stare, klasične sa kablom, i za to postoji nekoliko razloga.

Evo zbog čega je pametno investirati u kvalitetne bluetooth slušalice

Šta su bluetooth slušalice?

Bluetooth slušalice su bežične slušalice koje se uz pomoć bluetooth tehnologije povezuju sa različitim uređajima, kompjuterima, telefonima, televizorima, tabletima... Dakle, nemaju nikakve kablove koji se moraju povezati sa uređajem, što je njihova najveća prednost. To znači, da biste slušali zvuk preko slušalica ne morate tražiti poseban priljučak na uređaju niti ste ograničeni blizinom istog. Zapravo, od kako se ova vrsta slušalica pojavila na tržištu, mnogi proizvođači mobilnih telefona su prestali da prave uređaje sa konektorom za klasične slušalice sa kablom. Za njih se podrazumijeva da će njihovi korisnici koristiti bežične slušalice.

Postoji nekoliko vrsta ovih slušalica:

-        Bubice koje idu u uho i imaju posebnu kutijicu za čuvanje

-        Slušalice koje idu preko glave

-        Slušalice koje idu oko vrata

-        I slušalice koje su međusobno povezane kablićem

Među svim ovim vrstama najpopularnije su bubice sa kutijicom i one koje idu preko glave.

Prednost korišćenja ovih slušalica

Mnogi su razlozi zbog kojih su bluetooth slušalice toliko popularne. Osnovni je što nema nikakvih kablova koji bi vam smetali dok obavljate svakodnevne aktivnosti. Takođe, baš zbog činjenice da su bez kabla, ne postoji opasnost da se isti pokvari, prignječi ili da se izvuče neka žičica pa da slušalice prestanu da rade.

Ove slušalice su odlične za sportiste i rekreativce baš zbog činjenice da nemaju žicu. Na primjer, u toku trčanja nema ograničenja zbog dužine kabla i ne mora se tražiti neko posebno mjesto za telefon, već se isti može staviti u držač na ruci ili u sportsku torbicu. Njihova praktičnost se, osim na trčanju, može vidjeti i u teretani. Poznato je da mnogi vježbači više vole da treniraju uz muziku koja njima odgovara i da im to baš pomaže da se fokusiraju na vježbe. Pošto ove slušalice ne zahtijevaju direktnu povezanost sa telefonom, mnogo je jednostavnije raditi komplikovane vježbe ili koristiti sprave. Jednostavno se telefon ostavi negdje pored i tada nema baš nikakvog ograničenja u pokretu.

Već smo pomenuli da se bluetooth slušalice mogu povezati sa više različitih uređaja, između ostalog i sa televizorima. Ukoliko i vi imate situaciju da noću volite da gledate filmove i serije, a da vaš partner ili partnerka želi da spava u tišini onda su ove slušalice odlično rješenje. Jednostavno ih uparite sa televizorom i možete do sitnih sati da gledate program koji želite.

Sve u svemu, baš zbog toga što nema ograničenja u vidu kabla, mnogo su jednostavnije za upotrebu. Možete ih nositi u toku vožnje, kada raspremate kuću, kuvate ručak ili radite bilo koji drugi manuelni posao, kosite travu, sakupljate lišće, vodite brigu o cvijeću i slično.

Savjet za kupovinu

Ukoliko tek treba da kupite bluetooth slušalice, daćemo vam par savjeta. Kao i kod klasičnih, prvo treba da razmislite o tome koje će vam više odgovarati, da li bubice ili one koje idu preko glave. Ovde se radi jedino o vašoj udobnosti i tome šta vama najviše odgovara. Ukoliko se plašite da ćete u toku rada izgubiti bubice ili da će vam biti neudobne ako vam satima stoje u ušima, onda se odlučite za drugu verziju.

Sljedeća stvar o kojoj treba voditi računa jeste trajanje baterije. Baterije kod klasičnih bluetooth slušalica imaju radni vijek od 4 ili 5 sati, što je i više nego dovoljno za uobičajene aktivnosti kao što su vožnja gradskim prevozom, vježbanje ili dnevna šetnja. Treba imati u vidu i da najveći broj kutijica za bubice imaj opciju punjenja, što im produžava radni vijek. Međutim, postoje i one čije baterije imaju daleko duži period rada, čak do petnaest sati. Podrazumijeva se da je njihova cijena daleko viša od cijene običnih slušalica.

Ukoliko brinete o kvalitetu zvuka, ne morate, jer skoro sve bluetooth slušalice srednjeg cjenovnog ranga imaju isti kvalitet zvuka kao one sa žicom.

Postoje i slušalice sa nekim dodatnim funkcijama, kao što su vodootpornost, detekcija lokacije (ako ste skloni gubljenju uređaja, ovo je prava opcija za vas), kao i upozorenje o odaljavanju od uređaja.

Za kraj, uzevši u obzir sve navedene prednosti, kao i to da ove slušalice ni malo ne zaostaju za klasičnim kada je kvalitet zvuka u pitanju, investiranje u njih će vam se zaista isplatiti jer pružaju udobnost i slobodu kakvu klasične slušalice ne mogu.

Slični članci

Tagovi :

IZDVAJAMO IZ GALERIJA

SAVJET
DANA

Bijeli luk sprječava truljenje voća

RECEPT
DANA

Krmenadle na ciganski način

  • Najčitanije

  • Zanimljivo

  • Najviše lajkova

PRATITE NAS NA

KALKULATORI

O NAMA

Portal namijenjen ženama i svima koji žele da saznaju više o ženama. Mi smo tu, ne samo za modernu i savremenu ženu, nego i za one koje se ne osjećaju tako. Tu smo za majke, domaćice, poslovne žene, mlade i one u najboljim godinama. Svakodnevno spremamo za svakoga po nešto. Hvala vam što nas pratite ;)

PRATITE NAS NA

© 2011 zenasamja.me. Sva prava zadržana.