Kada prihvatite ove tri stvari, život će vam biti mnogo lakši

Jedan od razloga zašto smo često pod stresom je i taj što mislimo kako sve mora da bude savršeno, dok je istina da je takav koncept samo iluzija. Jedino što možete kontrolisati je sami sebe.

Kada prihvatite ove tri stvari, život će vam biti mnogo lakši

Vjerujte, niste jedini kojima se čini da im dan ponekad poprima karakteristike haosa. No, postoje tri činjenice koje vam mogu olakšati i uljepšati dan, a ključ je u tome da ih momentalno prihvatite.

 

Ništa nije savršeno

 Jedan od razloga zašto smo često pod stresom je i taj što mislimo kako sve mora biti savršeno, dok je istina da je takav koncept samo iluzija. Ne postoji savršen posao, odnos ili nešto treće, već su brze, komplikovane i nepredvidljive promjene sastavni dio života. Prihvaćanjem toga da ništa nije savršeno, počinjete prepoznavati kako "ludilo" nije ni vaša ni krivica drugih, već sastavni dio života.

Haos se ne može kontrolisati

 Jedino što možete kontrolisati je sami sebe. Kada prihvatite činjenicu da su neke stvari izvan područjavaše  kontrole, smanjićete nivo svakodnevnog stresa. Zato je bolje preusmjeriti taj napor od kontrolisanja drugih prema sebi i razmisliti kako najbolje možete podnijeti neku situaciju.

Djelovanje podstiče pozitivne emocije

 U svijetu kakav nas okružuje, skloni smo analiziranju situacija u nadi da će nam što više informacija pomoći u donošenju odluka, prenosi Huffington Post. No, ono što je bitnije od informacija je djelovanje. Čak i male akcije, mogu vam pomoći da se osjećate sjajno. Na taj način dobijate osjećaj sigurnosti i kontrole, koji često gubite tokom napornog dana. Takođe, dobar rezultat podstiče da idete naprijed.


index.hr

Slični članci

IZDVAJAMO IZ GALERIJA

SAVJET
DANA

Lomljivo!

RECEPT
DANA

Čips iz mikrotalasne

  • Najčitanije

  • Zanimljivo

  • Najviše lajkova

PRATITE NAS NA

KALKULATORI

O NAMA

Portal namijenjen ženama i svima koji žele da saznaju više o ženama. Mi smo tu, ne samo za modernu i savremenu ženu, nego i za one koje se ne osjećaju tako. Tu smo za majke, domaćice, poslovne žene, mlade i one u najboljim godinama. Svakodnevno spremamo za svakoga po nešto. Hvala vam što nas pratite ;)

PRATITE NAS NA

© 2011 zenasamja.me. Sva prava zadržana.