5 savjeta za bolje održavanje zubnih implantata

Zubni implanti su odlično rješenje za zamjenu izgubljenog zuba. Oni su jači od prirodnih zuba i ne mogu propasti poput njih. I pored toga, oni omogućavaju odličan osmijeh, baš kao i prirodni zubi. Uz dobro ugrađene bezmetalne keramičke krunice, predstavljaju najbolju moguću altermativu prirodnom zubu.

5 savjeta za bolje održavanje zubnih implantata

Međutim, iako su izdržljivi i jaki, i dalje je potrebno brinuti o njima, kao što biste se brinuli i o  prirodnim zubima. Nudimo vam pet savjeta koji vam mogu pomoći prilikom održavanja zubnih implantata.

1. Koristite proizvode bogate fluorom čak i sa zubnim implantatima

Zubni implanti su jaki i otporni na oštećenja i bolesti. Prirodni zubi i desni nisu. Da biste smanjili rizik od razgradnje i propadanja vaših prirodnih zuba, koristite zubnu pastu za fluorom i dobro isperite.

Pored toga, obavezno perite zube najmanje dva puta dnevno. To uključuje čišćenje nakon svakog obroka, uključujući pažljivo čišćenje svih površina vaših zubnih implantata, baš kao što radite sa prirodnim zubima. Plak ne može izazvati problem sa vašim zubnim implantima, ali loša higijena i dalje može razoriti vaše prirodne zube kao i oštetiti vaše desni.

2. Koristite najbolju četkicu za zube namijenjenu vilici sa zubnim implantima

Bez obzira na to da li imate zubne implante ili prirodne zube, uvijek izaberite najbolju četkicu za zube prilagođenu vašim posebnim potrebama.

Možda želite da razmislite o interdentalnoj četkici za zube koja je savršeno rješenje za čišćenje mostova i prostora između zuba. Omogućava bolje manevrisanja teško dostupnim površinama i pomaže u post-hirurškoj njezi i održavanju higijene zubnog implanta. Neki zubari preporučuju korišćenje motorizovanih četkica za zube, pogotovo ako je ručna spretnost problem.

3. Stomatološki implanti takođe zahtijevaju poliranje

Samo zato što imate zubni implant (ili dva), ne znači da je poliranje zuba za vas prošlost. Vaši prirodni zubi i desni vape za pažljivom njegom i pažnjom koju su imali i prije ugradnje zubnog implanta.

4.Previše šećera može imati loš uticaj na zubne implantate

Prvo, dobra vijest: zubni implanti se ne raspadaju. Nažalost, šećer je i dalje glavni razlog za stvaranje plaka. Plak izaziva bolesti desni. Zbog toga su vaši zubni implanti još uvijek ugroženi, jer su desni i dalje ranjive. Ono što konzumirate uvijek će imati uticaj na vaše oralno zdravlje. Šećer, skrob i različite kiseline su teške za zube i desni. Rješenje, međutim, nije u tome da prestanete da ih konzumirate. Dobar sistem održavanja higijene zuba i pravilne oralne navike, mogu spriječiiti potenijalne negativne efekte hrane koju konzumiramo.

5. Posjećujte redovno svog stomatologa

Sa ili bez implantata za zube, ako očekujete da vaš osmijeh zadrži sjaj i svjetlinu, redovne posjete stomatologu su neizbježne. Ovo je posebno važno ukoliko želite da osigurate sebi uspješnost ugradnje zubnh implanata. Ako primijetite bilo kakav problem, kao što je na primjer neočekivan bol ili krvarenje, reagujte odmah. Zakažite pregled kod svog stomatologa jer to može biti signal i pokazatelj nekog mnogo ozbiljnijeg problema.

Obavezno prije nego što ugradite zubne implante, porazgovarajte sa svojim stomatologom o tome da li su zubni implanti i bezmetalne keramičke krunice najbolje rješenje za vas, pa ukoliko jesu, pridržavajte se ovih pet pravila i produžite radni vijek svojim zubnim implantima.

Slični članci

IZDVAJAMO IZ GALERIJA

SAVJET
DANA

Lisnato tijesto

RECEPT
DANA

Pastrmka na ohridski način

  • Najčitanije

  • Zanimljivo

  • Najviše lajkova

PRATITE NAS NA

KALKULATORI

O NAMA

Portal namijenjen ženama i svima koji žele da saznaju više o ženama. Mi smo tu, ne samo za modernu i savremenu ženu, nego i za one koje se ne osjećaju tako. Tu smo za majke, domaćice, poslovne žene, mlade i one u najboljim godinama. Svakodnevno spremamo za svakoga po nešto. Hvala vam što nas pratite ;)

PRATITE NAS NA

© 2011 zenasamja.me. Sva prava zadržana.