Joga za lice: Najprirodnija borba protiv bora

Joga lica sastoji se od serije vježbi za toniranje i jačanje mišića lica. Vježbe uključuju uvijanje jezika kako bi vibrirajući zvuci i pojačano zijevanje uposlili mišiće vilice. Ove vježbe uključuju i mnogo glasnog smijanja i slanje poljubaca. Opuštanje lica je važan dio joge, jer je ono indikator napetosti u ostatku tijela.

Joga za lice: Najprirodnija borba protiv bora

Predstavljamo vam neke od najpopularnijih vježbi za lice.

Lavlje lice

Udahnite lagano, bez prekida i stegnite sve mišiće tijela: prste na nogama, stražnjicu, pete - baš sve. Lagano izdahnite i pri ravnomjernom izdisaju opustite mišiće, isplazite jezik, proširite oči i otvorite ruke. Ponovite ovo tri puta. Prilikom posljednjeg ponavljanja pokušajte da se prilikom izdisaja zadržite u tom položaju 30 do 60 sekundi kako bi se vaš jezik dobro protegao. Ovo je odlična vježba za podsticanje cirkulacije u licu i odlična metoda za opuštanje napetosti u predjelu vilice koja je uzročnik stvaranja bora.

Inverzija

Stanite uspravno sa široko raširenim nogama tako da nožni prsti budu okrenuti blago ka unutra. Sagnite se naprijed sve dok vrhom glave ne dodirnete pod. Nježno pritisnite bradu palčevima, a ostalim prstima obuhvatite obraze. Inverzije se preporučuju za dobar ten jer čine da se krvni pritisak u glavi poveća pa tijelo reaguje tako što će početi da snižava nivo krvnog pritiska, srce usporava ritam što izrokuje širenje krvnih žila i opuštanje.

Za uglađene obrve

Sjedite u bilo koju varijantu položaja lotusa, onu koja vam najviše odgovara i postavite kažiprste na spoljašnje ivice obrva. Zatim nježno pritiskajte i gurajte tako da se obrva udaljavaju jedna od druge i, istovremeno, zažmurite.

Kažite doviđenja borama smijalicama

Ova vježba je odlična za bore koje se pojavljuju oko ivica očiju, tzv, bore smijalice. Ublažava duboke linije koje su nastale zgob škiljenja ili smijanja čineći ih manje primjetnim. Široko otvorite oči kao da ste iznenađeni ili preplašeni. Tokom vježbanja kožu lica rukama povucite prema nazad.

Dvostruko uvijanje

Da biste razvili ton mišića lica istovremeno uvijajte tijelo i lice. Kada ste u uvijenom položaju podignite obraze i pritisnite usne u istom smjeru u kome se uvija vaše tijelo. Istovremeno, nježno pritiskajte mmišiće na suprotnoj strani lica. Ovo isto ponovite i sa suprotnom stranom.

Naravno, to nije sve. Na YouTube-u možete pronaći mnogo korisnim snimaka sa vježbama. Nama se dopao ovaj:

Na kanalu portala Mogu ja to sama pronašli smo još jedan odličan video:

Joga lica pomaže u održavanju emocionalne i fiziološke ravnoteže i umiruje um. Preporučuje se svim osobama uzrasta od 18 do 60 godina.

 

Slični članci

IZDVAJAMO IZ GALERIJA

SAVJET
DANA

Lomljivo!

RECEPT
DANA

Čips iz mikrotalasne

  • Najčitanije

  • Zanimljivo

  • Najviše lajkova

PRATITE NAS NA

KALKULATORI

O NAMA

Portal namijenjen ženama i svima koji žele da saznaju više o ženama. Mi smo tu, ne samo za modernu i savremenu ženu, nego i za one koje se ne osjećaju tako. Tu smo za majke, domaćice, poslovne žene, mlade i one u najboljim godinama. Svakodnevno spremamo za svakoga po nešto. Hvala vam što nas pratite ;)

PRATITE NAS NA

© 2011 zenasamja.me. Sva prava zadržana.