Prirodom protiv upale mokraćne bešike

Sok od brusnice dugo je preporučivani narodni lijek za infekciju urinarnog trakta, i odobren je i od strane zapadne medicine. Do infekcije mokraćne bešike dolazi kada bakterije koje žive normalno u crijevima, kao što je ešerihija koli, dospiju do bešike i tu se nastane…

Prirodom protiv upale mokraćne bešike

Pristalice soka od brusnice, kao prirodnog lijeka kod urinarnih infekcija, tvrde da je njegovim konzumiranjem urin kiseliji, te tako, i manje pogodan kao sredina za bakterije. Međutim, neka novija istraživanja pokazuju i to da brusnice sadrže supstance koje razlažu ljepilo koje bakterije koriste da bi se priljepile za tkivo, otežavajući im da se odomaće u mokraćnoj bešici.

Svakako, sok od brusnice jeste ljekovit, ali ga pijte, isključivo, nezaslađenog, jer visok procenat šećera može da podstakne razvoj bakterija i gljivica.

Pored soka, preporučuju se i kapsule ekstrakta brusnice koje možete kupiti u prodavnicama zdravije hrane. Treba uzimati dvije kapsule, dva puta dnevno.

Uva ursi ili medveđe grožđe (Arctostaphylos uva ursi) je druga ljekovita biljka protiv upale urinarnog trakta. Ona, takođe, ubija bakterije i smanjuje upale. Važno upozorenje kada je ova biljka u pitanju, jeste da  je ne smijete koristiti duže od nedelju dana, zato što može da iritira bubrege i uznemiri želudac.

Za potpuno djelovanje ove biljke potrebno je da vaš urin bude alkalan, a to znači da treba da jedete puno voća i povrća, a naročito krompira. Preporučljivo je da jedete i bijeli luk, peršun, potočarku i šipurak, hranu koja ima jak antibakterijski efekat.

Ako ste skloni ovakvim infekcijama, treba da vodite računa i o sledećim stvarima: da ne nosite tijesne pantalone, sintetički veš, da ne koristite industrijske mirišljave sapune.

Vjerovali ili ne, praksa je pokazala da mnoge žene prilikom ginekološkog pregleda dobiju ovu infekciju.

 

zdravzivot.com

O NAMA

Portal namijenjen ženama i svima koji žele da saznaju više o ženama. Mi smo tu, ne samo za modernu i savremenu ženu, nego i za one koje se ne osjećaju tako. Tu smo za majke, domaćice, poslovne žene, mlade i one u najboljim godinama. Svakodnevno spremamo za svakoga po nešto. Hvala vam što nas pratite ;)

PRATITE NAS NA

© 2011 zenasamja.me. Sva prava zadržana.