Prirodom protiv upale mokraćne bešike

Sok od brusnice dugo je preporučivani narodni lijek za infekciju urinarnog trakta, i odobren je i od strane zapadne medicine. Do infekcije mokraćne bešike dolazi kada bakterije koje žive normalno u crijevima, kao što je ešerihija koli, dospiju do bešike i tu se nastane…

Prirodom protiv upale mokraćne bešike

Pristalice soka od brusnice, kao prirodnog lijeka kod urinarnih infekcija, tvrde da je njegovim konzumiranjem urin kiseliji, te tako, i manje pogodan kao sredina za bakterije. Međutim, neka novija istraživanja pokazuju i to da brusnice sadrže supstance koje razlažu ljepilo koje bakterije koriste da bi se priljepile za tkivo, otežavajući im da se odomaće u mokraćnoj bešici.

Svakako, sok od brusnice jeste ljekovit, ali ga pijte, isključivo, nezaslađenog, jer visok procenat šećera može da podstakne razvoj bakterija i gljivica.

Pored soka, preporučuju se i kapsule ekstrakta brusnice koje možete kupiti u prodavnicama zdravije hrane. Treba uzimati dvije kapsule, dva puta dnevno.

Uva ursi ili medveđe grožđe (Arctostaphylos uva ursi) je druga ljekovita biljka protiv upale urinarnog trakta. Ona, takođe, ubija bakterije i smanjuje upale. Važno upozorenje kada je ova biljka u pitanju, jeste da  je ne smijete koristiti duže od nedelju dana, zato što može da iritira bubrege i uznemiri želudac.

Za potpuno djelovanje ove biljke potrebno je da vaš urin bude alkalan, a to znači da treba da jedete puno voća i povrća, a naročito krompira. Preporučljivo je da jedete i bijeli luk, peršun, potočarku i šipurak, hranu koja ima jak antibakterijski efekat.

Ako ste skloni ovakvim infekcijama, treba da vodite računa i o sledećim stvarima: da ne nosite tijesne pantalone, sintetički veš, da ne koristite industrijske mirišljave sapune.

Vjerovali ili ne, praksa je pokazala da mnoge žene prilikom ginekološkog pregleda dobiju ovu infekciju.

 

zdravzivot.com

Slični članci

IZDVAJAMO IZ GALERIJA

SAVJET
DANA

Kako iskoristiti ostatake riže

RECEPT
DANA

Francuski krompir

  • Najčitanije

  • Zanimljivo

  • Najviše lajkova

PRATITE NAS NA

KALKULATORI

O NAMA

Portal namijenjen ženama i svima koji žele da saznaju više o ženama. Mi smo tu, ne samo za modernu i savremenu ženu, nego i za one koje se ne osjećaju tako. Tu smo za majke, domaćice, poslovne žene, mlade i one u najboljim godinama. Svakodnevno spremamo za svakoga po nešto. Hvala vam što nas pratite ;)

PRATITE NAS NA

© 2011 zenasamja.me. Sva prava zadržana.