Iz muškog ugla: Romantika i muškarci

Piše : Amir Sokolović

Skoro sam pročitao da se romantika poćela javljati poslije mračnog Srednjeg vijeka i tada je ušla u muziku, slikarstvo, književnost itd. Inače, sama riječ "romantika" potiče od riječi romantizam (bajkovito, nerealno, nestvarno). 

Iz muškog ugla: Romantika i muškarci

Realno, mislim da je sve manje romantičnih muškaraca koji romantiku pretvaraju u stvarnost i takvu je iskazuju prema ženama. Sve je više, rekao bih, onih upravo bajkovitih, nerealnih i nestvarnih romansi koji imaju skraćen, ali najčešće pogrešan put do ženskog srca. 

No, postoje i oni romantični muškarci koji ponosno nose tu titulu. Mnogi glumci, književnici, pisci kao i obični ljudi prosto se utrkuju da izbace novi citat,stih ili par rečenica na nekoj od društvenih mreža i eto oduševljenja mnogih. Uprkos surovom tempu života koji drobi sve pred sobom i savremenim tehnologijama koje jedva da daju prostora da se bude romantičan, onako iz duše, dosta upravo muškaraca pronalazi rješenje ili put do titule, kako maloprije i napisah. Neke žene će reći da je romantika danas upravo patetika savremenog muškarca i da je vremenom "dosadila", čak proglašena nečim dijetinjastim, ali realno nikad nije zapostavljena ni ugušena. 

Jedan topao pogled ili crvena ruža, par rečenica kojima ćeš opisati njenu kosu ili oči, mali iznenadni poklon ili ostavljena poruka na stolu su sasvim dovoljni da nekoga oduševite ili dobijete bar malu titulu romanitka. 

Današnji savremeni svijet i tehnologija koja nam krade vrijeme, ali i krade nas od drugih, napravila je da umjesto pogleda šaljemo smajli, umjesto priče o vječnoj ljubavi imamo statuse na društvenim mrežama "zauzet, slobodan, veza", ali pravi duh romantike je i dalje tu jer nekada je dvoboj dva muškarca odlučivao o ženi koju voliš, a danas... Dovoljno je da uzmete malu hartiju i napišete osjećanja, ali iskrena, i eto titule "romantika".

Amir Sokolović
Amir Sokolović

Ostale Amirove tekstove možete vidjeti ovdje http://www.zenasamja.me/specijali/amir-sokolovic

Slični članci

IZDVAJAMO IZ GALERIJA

SAVJET
DANA

Najlon čarape

RECEPT
DANA

Engleske prženice

  • Najčitanije

  • Zanimljivo

  • Najviše lajkova

PRATITE NAS NA

KALKULATORI

O NAMA

Portal namijenjen ženama i svima koji žele da saznaju više o ženama. Mi smo tu, ne samo za modernu i savremenu ženu, nego i za one koje se ne osjećaju tako. Tu smo za majke, domaćice, poslovne žene, mlade i one u najboljim godinama. Svakodnevno spremamo za svakoga po nešto. Hvala vam što nas pratite ;)

PRATITE NAS NA

© 2011 zenasamja.me. Sva prava zadržana.