Iz muškog ugla: Muškarci i kuvanje

Piše : Amir Sokolović

Kuvati danas može svako i prilično je lako. Dovoljno je da odete na YouTube i ukucate omiljeno jelo ili ono što želite da spremate i bukvalno imate skoro pa gotovo jelo.

Iz muškog ugla: Muškarci i kuvanje

Vječito je pitanje ko bolje kuva, mi muškarci ili žene?!

Muškarac koji u današnje vrijeme drži do sebe, nauči da kuva relativno rano: ne baš sve i ne baš najprefinjenije, ali ide nekako. Sklon je da se specijalizuje za nekoliko omiljenih jela, pa poslije širi svoj jelovnik i na druge stvari – ako ga zanima. Većina se zadrži na roštiljima koji se iz nekog razloga smatraju za "muški posao"; valjda zato što ga žene s pravom preziru kao blesavu mušku zabavu. Npr. jagnje na ražnju je klasični primjer muškog kulinarstva.  Klasika oko žara ili vatre, polivanjem pivom i onda vrisak nekog od prisutih "skidajte ga"...

Pravo i ozbiljno muško kuvanje događa se u kuhinji; a gdje bi inače?
Današnji klinci počinju da kuvaju veoma rano, možda jos u pubertetu jer djevojčice vole pozive na večeru. Ako i ne uspje, bar se trud isplati.
Muškarac koji zna da skuva nije samo poželjan, nego ima i potrebno samopouzdanje i samopoštovanje. Ako kuvate zajedno sa djevojkom ili suprugom (iz iskustva pričam), onda to zvuči kao mali rat. Počinje sa guranjem po kuhinji ("Daj meni, znam bolje!" ili " treba li još luka da se stavi?" itd... Onda dođu gosti, probaju, ostave tanjire prazne i zadovoljno pitaju ko je spremao? Naravno, ide diplomatski odgovor da je neko dobar u salatama, a neko u pecivu, glavno jelo smo zajedno spremali, a desert uvjek žena sprema i svi siti i zadovoljni.

Da zaključim, muško kuvanje u kuhinji nije kompletno ako žena ne umiješa prste (čitaj savjete, vajraće, začine...). Ni žena sama u kuhinji nije kompletna bez partnera ako ne kuva bar da "smeta". Ne kažem, znaju one mnogo toga lijepog da skuvaju, ali zajedno nekako bolje ispadne.

Hrana i ljubav idu zajedno kao šampanjac i jagode. Znate čuvenu rečenicu: "Ljubav na usta ulazi"... Romantika je potpuna kada neko za nekoga spremi dobru klopu jer ako si gladan onda nešto fali. Put do osvajanja nečijeg srca vodi preko kuhinje... Provjereno

Amir Sokolović
Amir Sokolović

Ostale Amirove tekstove možete vidjeti ovdje http://www.zenasamja.me/specijali/amir-sokolovic

Slični članci

IZDVAJAMO IZ GALERIJA

SAVJET
DANA

Mirisno usisavanje

RECEPT
DANA

Punjeni francuski hljeb

  • Najčitanije

  • Zanimljivo

  • Najviše lajkova

PRATITE NAS NA

KALKULATORI

O NAMA

Portal namijenjen ženama i svima koji žele da saznaju više o ženama. Mi smo tu, ne samo za modernu i savremenu ženu, nego i za one koje se ne osjećaju tako. Tu smo za majke, domaćice, poslovne žene, mlade i one u najboljim godinama. Svakodnevno spremamo za svakoga po nešto. Hvala vam što nas pratite ;)

PRATITE NAS NA

© 2011 zenasamja.me. Sva prava zadržana.