Ova pitanja treba da postavite sebi svaki dan

Veoma je lako da se ocijenite na osnovu onoga koliko ste postigli ili koliko ste novca zaradili ili koliko “lajkova” ili “sljedbenika” imate na nekoj od društvenih mreža. Prilično je lako okrenuti se trci da zaradite više, da radite više, a da ne primijetite jednostavne blagoslove sa kojima se svakodnevno susrećete.

Ova pitanja treba da postavite sebi svaki dan

Pitanja koja sebi svakodnevno postavljate stvoriće osobu koja postajete. Umjesto da se svakodnevno ispitujete nekim od sledećih pitanja: “Jesam li dovoljno postigla/zaradila/jesam li dovoljno dobra?”, postavite sebi sledećih pet pitanja prije nego odete na spavanje.

  • Šta sam naučila? Možete naučiti nešto od svakoga s kim komunicirate i iz stvari koje radite.
  • Koga volim? Ljubav je kada ste i najhrabriji i najbojažljiviji. Da biste voljeli potrebna je hrabrost. Ali, “davanje” ljubavi nagrađuje vas ljubavlju.
  • Kako sam bila ranjiva? Ranjivost je skidanje maske i dozvoljavanje sebi da se sagledate na dubljem nivou. Ona je traženje pomoći, preuzimanje rizika i izlazak iz zone udobnosti.
  • Za šta sam zahvalna? Zahvalnost vas podsjeća da imate dovoljno. Dovoljno sebe, dovoljno sreće, dovoljno svega.
  • Koga sam slušala? Ponekad je jednostavno potrebno da budete slušalac. Bez davanja savjeta, bez “popravljanja”, bez sažaljenja – jednostavno je potrebno saslušati prijateljicu, koleginicu ili neku treću osobu koja sa vama želi nešto podijeliti.

minimagazin.info

Slični članci

IZDVAJAMO IZ GALERIJA

SAVJET
DANA

Ako vam jelo prigori prilikom kuvanja...

RECEPT
DANA

Kajgana iz rerne

  • Najčitanije

  • Zanimljivo

  • Najviše lajkova

PRATITE NAS NA

KALKULATORI

O NAMA

Portal namijenjen ženama i svima koji žele da saznaju više o ženama. Mi smo tu, ne samo za modernu i savremenu ženu, nego i za one koje se ne osjećaju tako. Tu smo za majke, domaćice, poslovne žene, mlade i one u najboljim godinama. Svakodnevno spremamo za svakoga po nešto. Hvala vam što nas pratite ;)

PRATITE NAS NA

© 2011 zenasamja.me. Sva prava zadržana.