Kako da se riješite grube kože na laktovima

Kako da se riješite grube kože na laktovima

O ogrubjeloj koži laktova, veoma malo i rijetko se govori iako ona podrazumijeva relativno čestu pojavu. Zato, ukoliko vas muči takav problem i ukoliko želite da ga se riješite, pročitajte nastavak ovog teksta.

Zašto koža laktova postaje gruba?

Koža laktova može postati gruba iz više razloga. Uglavnom, ta pojava je uzrokovana nedovoljnom pažnjom kada je u pitanju njega kože u ovoj regiji i određenim navikama, odnosno pokretima koje ponavljate svakodnevno.

Konkretno, koža na vašim laktovima će gotovo sigurno ogrubjeti, ako često naslanjate laktove na površinu radnog stola ili neku sličnu površinu i ako se u tom položaju dugo zadržavate. Zato, usmjerite dovoljno pažnje ka njezi svojih laktova i ka svojim navikama i to će poslužiti kao najbolja prevencija za nastanak ovog problema.

Kako riješiti problem grube kože na laktovima?

Ukolko ipak, do pojave ogrubjelosti kože laktova dođe, ukoliko vam preventivne metode više ne budu od posebne koristi, ne odustajući od redovne njege i od ispravnih navika, paralelno preduzmite neki od sledećih koraka:

  • Uzmite jednu ravnu kafenu kašičicu sode bikarbone, pomiješajte je sa jednom supenom kašikom meda i tu mješavinu koristite kao piling za laktove prilikom svakog tuširanja. Nakon upotrebe ovog pilinga i nakon tuširanja, laktove namažite hranljivom kremom, koja po mogućnosti sadrži ekstrakt aloa vere ili vitamin E.
  • Uzmite jedan veći list svježe aloa vere, prelomite ga i sokom koji je sadržan u njemu namažite laktove. Ovaj postupak ponavljajte koliko god možete često i koža na laktovima će vam ubrzo postati primjetno nježnija i glatka. Sok iz listova aloa vere, djeluje pozitivno i pospješuje kvalitet kože čitavog tijela, tako da njegovu upotrebu možete i proširiti.
  • Pomiješajte jednu kafenu kašiku soka od pomorandže sa jednom kafenom kašikom jestivog suncokretovog ulja i tom mješavinom masirajte kožu laktova. Ponavljanjem ovakvog tretmana svakodnevno, već nakon nedelju dana bi trebalo da imate primjetno nježniju kožu.
  • Isijecite dva šira koluta grejpfruta, a zatim njima istrljajte laktove. Kao zamjenu za kolutove grejpfruta, možete direktno koristiti i sok od svježe iscijeđenog grejpfruta. Ponavljajte ovaj postupak nekoliko dana uzastopno i primijetićete efekte djelovanja grejpfruta na ogrubjelu kožu.

Ako vam je ogrubjela koža na laktovima, praćena još i promjenom boje u obliku pojave žutih nijansi na koži, uz bilo koji od predloženih tretmana, odvojeno ali svakodnevno koristite i tretman limunovom kisjelinom. Konkretno, sokom od svježe iscijeđenog limuna trljajte kožu laktova.

Trljanje će vam biti lakše, ukoliko limunov sok nanesete prvo na vateni tufer, a zatim njim istrljate laktove. Nakon toga, kožu namažite bilo kojom vitaminskom kremom za njegu kože. Limunova kisjelina, sadržana u limunovom soku, djelovaće tako da će vratiti prvobitnu nijansu, odnosno boju vašoj koži.

Ukoliko se nijedan od predloženih savjeta za njegu ogrubjele kože laktova ne pokaže kao efikasan i vaši laktovi i dalje ostanu grubi, to znači da imate problem sa izrazito ogrubjelom kožom laktova.

Tada, laktove pet dana uzastopno mažite nekom od krema namijenjenih za njegu suvih i ispucalih peta. Takve kreme imaju znatno agresivnije djelovanje od gore navedenih domaćih preparata i njihov učinak će se pokazati djelotvorno.

 

lepotica.rs

Slični članci

Tagovi :

IZDVAJAMO IZ GALERIJA

SAVJET
DANA

Najlon čarape

RECEPT
DANA

Engleske prženice

  • Najčitanije

  • Zanimljivo

  • Najviše lajkova

PRATITE NAS NA

KALKULATORI

O NAMA

Portal namijenjen ženama i svima koji žele da saznaju više o ženama. Mi smo tu, ne samo za modernu i savremenu ženu, nego i za one koje se ne osjećaju tako. Tu smo za majke, domaćice, poslovne žene, mlade i one u najboljim godinama. Svakodnevno spremamo za svakoga po nešto. Hvala vam što nas pratite ;)

PRATITE NAS NA

© 2011 zenasamja.me. Sva prava zadržana.