Nizak krvni pritisak

Nizak krvni pritisak

Nizak krvni pritisak nije opasan, ali može da bude jako neprijatan. Njegove posljedice, kao što su slabija koncentracija, iscrpljenost i umor mogu ozbiljno da naruše kvalitet života.

Predlažemo vam nekoliko jednostavnih tretmana za ovu tegobu:

1. Jastuk ispod glave

Kada legnete, podmetnite nekoliko jastuka pod glavu kako biste izbjegli nagle promjene položaja iz ležećeg u sjedeći. Na taj način ćete izbjeći vrtoglavicu.

2. Tuširanje završavajte hladnom vodom

Naizmjenično tuširanje sa toplom i hladnom vodom jača krvne sudove, Zbog nagle promjene temperature, krvni sudovi se brzo skupljaju i šire, što im omogućava lakše prilagodjavanje na spoljnje uticaje. Hladan tuš po rukama i nogama takodje poboljšava cirkulaciju.

3. Jedite manje, a češće

Krvni pritisak je najniži prvi sat poslije obroka. Tada se spušta, obzirom da se krv povlači u organe za varenje hrane. Ovaj efekat je slabiji kada unosite manje količine hrane.

4. Izbjegavajte alkohol

Alkohol ima više negativnih svojstava: stimuliše izbacivanje tečnosti iz organizma, ometa rad centra za ravnotežu u mozgu, usporava rad srca. Ima negativan uticaj na male krvne sudove, sa čim se povećavaju problemi sa cirkulacijom.

5. So je dozvoljena

So veže tečnost u tijelu, zbog čega se krvni pritisak povećava. Kvalitetan posoljen doručak može i te kako da doprinese da se osjećate dobro cijeli dan.

6. Šetajte svaki dan

Svaka šetnja doprinosi povećanju krvnog pritiska. Penjite stepenica umjesto da idete liftom, vozite bicikl umjesto automobila. Ako počnete da trenirate barem tri puta nedjeljno po pola sata, sigurno ćete se osjećati mnogo bolje.

Slični članci

Tagovi :

IZDVAJAMO IZ GALERIJA

SAVJET
DANA

Da bijeli luk sačuvate od klijanja...

RECEPT
DANA

 Pržene ćuftice

  • Najčitanije

  • Zanimljivo

  • Najviše lajkova

PRATITE NAS NA

KALKULATORI

O NAMA

Portal namijenjen ženama i svima koji žele da saznaju više o ženama. Mi smo tu, ne samo za modernu i savremenu ženu, nego i za one koje se ne osjećaju tako. Tu smo za majke, domaćice, poslovne žene, mlade i one u najboljim godinama. Svakodnevno spremamo za svakoga po nešto. Hvala vam što nas pratite ;)

PRATITE NAS NA

© 2011 zenasamja.me. Sva prava zadržana.