Napravite sami čaj protiv ambrozije i riješite se alergije prirodnim putem

Prirodni ljekovi su najbolji jer ne izazivaju nikakve neželjene efekte. Ovo je sjajan recept koji će ublažiti simptome alergije na ambroziju.

Napravite sami čaj protiv ambrozije i riješite se alergije prirodnim putem

Cvetanje ambrozije, koje je sada aktuelno, kod mnogih od nas izaziva alergijske reakcije. Od kijavice i peckanja očiju, koje nam dosađuje svakodnevno, nerijetko alergija izaziva i teže otoke, upale i gušenje. Zato vam donosimo prirodni lijek koji će ublažiti alergijske reakcije i olakšati vam život dok se cvetanje ambrozije ne završi.

Za alergiju ne postoji lijek, jer je to burna reakcija imunog sistemana alergene, odnosno na supstance iz prirode kao što je polen, koje uopšte ne ugrožavaju organizam. Problem je zapravo u pogrešnoj procjeni našeg organizma da nas neka prirodna materija ugrožava i cijeli problem nastaje samo zbog nepotrebne reakcije imunog sistema. Zato ne možemo liječiti alergije, jer nema nekog uzroka bolesti, zapravo uzrok je naše sopstveno tijelo.

Sve što možemo da uradimo jeste da suzbijemo simptome alergijskih reakcija, kao što je curenje nosa, svrab, peckanje i suzenje očiju, kašalj, kijanje, ali i gušenje. Kod nekih ljudi reakcije su toliko jake da je neophodno koristiti ljekove koji ih kontrolišu, a to su uglavnom antihistaminici, supstance koje sprečavaju lučenje histamina i na taj način potisnu alergijsku reakciju.

Kada dolazi do gušenja i nekih težih reakcija, antihistaminici su neophodni, ali kod blažih reakcija, bolje je uzimati prirodne ljekove. Jedan od najboljih prirodnih ljekova jeste kopriva, ali samo pod uslovom da niste alergični i na tu biljku, što nije toliko često.

Kopriva djeluje protiv alergija zahvaljujući sastojku koji sadrži – kvercetinu. Kvercetin je prirodni antihistaminik koji suzbija alergijske reakcije, a uz koprivu, tu su još neke biljke koje djeluju protiv upala i tako zajedno čine pravi prirodni lijek protiv alergija.

Recept

Na pola litre vode sipajte dvije kašike koprive i jednu kašiku majčine dušice. Pijte čaj tokom dana, a dobro je ako ga obogatite vitaminom C koji će takođe pomoći u suzbijanju alergijskih reakcija.

Ovaj prirodni lijek nema nikakva neželjena dejstva i može se koristiti svakodnevno. Najbolje je početi i prije cvetanja ambrozije i koristiti ga sve dok se čestice njenog polena nalaze u vazduhu.

 

telegraf.rs

 

Slični članci

IZDVAJAMO IZ GALERIJA

SAVJET
DANA

Bijelim košuljama, zavjesama i sl. vratićete bjelinu...

RECEPT
DANA

Fritata od tikvica

  • Najčitanije

  • Zanimljivo

  • Najviše lajkova

PRATITE NAS NA

KALKULATORI

O NAMA

Portal namijenjen ženama i svima koji žele da saznaju više o ženama. Mi smo tu, ne samo za modernu i savremenu ženu, nego i za one koje se ne osjećaju tako. Tu smo za majke, domaćice, poslovne žene, mlade i one u najboljim godinama. Svakodnevno spremamo za svakoga po nešto. Hvala vam što nas pratite ;)

PRATITE NAS NA

© 2011 zenasamja.me. Sva prava zadržana.