Ja bih...

Piše : Dora Nikolić, Dulcinea
Ja bih...
Ja bih sa njim plesala po kiši, privijajući uza se' svaki mokri dio odjeće na njegovom tijelu. Ja bih se sa njim smijala, ne mareći za, od kapljica, razmazanu maskaru na licu. Ja bih sa njim brojala zvijezde, a svakoj padalici smišljala želju od njegovog imena. Ja bih njemu svakog jutra pripremala doručak od ljubavi, onako, znate, bosonoga, raščupana i raspjevana. U xl košulji. 
Ja bih njemu pisala pjesme. Blesave i nepovezane, ali iskrene. Ja bih njemu bila jedina, kao led i kao vatra. Ja bih sa njim podijelila posljednji udah vazduha, zadnji atom snage. I čokoladni kolačić u danima kada mi se slatko najviše jede. Ja bih njega grlila kao da mi je zadnji dan života, samo da osjetim duže dah sa usana na mom vratu. I čuvala ga kao najvrijedniju sliku u Musée d'Orsay-u. 

Ja bih... Ja bih voljela sve njegove nesavršenosti i mane, ne mijenjajući ga. Voljela ga ljutog, nervoznog i tužnog. Izigravala dvorsku ludicu u njegovom krilu, sve za jedan izmamljeni osmijeh. Ja bih njemu peglala košulje. A, vjerujte, ni ne pomišljate koliko mrzim druženje sa peglom. Ja bih njemu slikala spokojne noći, bila rame na kojem će spustiti glavu kada je najteže. Ja bih njega podržavala, branila, iz grada pripitog pratila. Držeći čvrsto za ruku, ponosna što je moj. Cijeli svijet bi vidio da sam čekala nekog poput njega, da mi snaga i slabost bude. Prijatelj i ljubavnik. Moj znak beskonačnosti. A kada nađete saborca za ovu ludu životnu vrtešku, samo pomislite koliko ste srećni. I sklopite oči. Ne znam za vas, ali ja bih...

 

A post shared by Dora Nikolic (@dulcinea.xo) on Oct 26, 2017 at 12:07pm PDT

 

Dora Nikolić, Dulcinea
Dora Nikolić, Dulcinea

Ostale tekstove možete vidjeti ovdje http://www.zenasamja.me/specijali/dora-nikolic-dulcinea

Slični članci

Tagovi :

IZDVAJAMO IZ GALERIJA

SAVJET
DANA

Najlon čarape

RECEPT
DANA

Govedji gulaš

  • Najčitanije

  • Zanimljivo

  • Najviše lajkova

PRATITE NAS NA

KALKULATORI

O NAMA

Portal namijenjen ženama i svima koji žele da saznaju više o ženama. Mi smo tu, ne samo za modernu i savremenu ženu, nego i za one koje se ne osjećaju tako. Tu smo za majke, domaćice, poslovne žene, mlade i one u najboljim godinama. Svakodnevno spremamo za svakoga po nešto. Hvala vam što nas pratite ;)

PRATITE NAS NA

© 2011 zenasamja.me. Sva prava zadržana.