Zbog ovih 6 grešaka nastaju problemi u seksu

Dame, budite iskrene, kada vaš seksualni život krene malo nizbrdo odmah se razvija cijeli mentalni proces o tome na koje sve načine vaš partner nije dobar.

Zbog ovih 6 grešaka nastaju problemi u seksu

Muškarci su obično nešto lošiji kada se radi o razumijevanju ženskih tijela i o tome što žene pokreće, što ih čini lakim metama za okrivljavanje jednom kada seksualni život postane loš.

Naravno i oni dijele velik broj grešaka, ali znate kako se kaže, za tango je potrebno dvoje. Istraživanja o seksu i vezama pokazuju da i žene dosta griješe, a evo šest najvećih grešaka.

Greška broj 1: Nedostatak inicijative

Mnoge žene ne žele da se ponašaju dramatično, tačnije, ne želimo da izgledamo agresivno i naporno. To često dovodi do toga da gotovo uopšte ne iniciramo seks, ili to činimo pogrešno.

Pretjerano agresivan nastup, istina, može imati suprotan efekat. Većina muškaraca se osjeća kako su oni uvijek ti koji započinju čin seksa i to definiše njihovu skalu i mišljenje o vezi. No generalno, i muškarci žele da budu zavedeni jednako kao i žene i rado prepuštaju inicijativu partnerici.

Dr. Ruth ili punim imenom Ruth Westheimer koja je psihoseksualni terapeut i profesor na njujorškom univerzitetu kaže: „Muškarci po navici misle da su žene manje zainteresovane za seksualne aktivnosti nego muškarci, a to nije tačno. Postoje žene koje su isto zainteresovane za seks kao i muškarci, a neke možda i više.“

Greška broj 2: Briga o tome kako izgledate

Razmišljanje o izgledu tokom seksa može umanjiti užitak i smanjiti šanse za orgazam. Pokušajte da ne razmišljate o debljini ili šminci i koncentrišite se na sami čin zadovoljstva. Muškarci obično čak i ne primjećuju pola stvari o kojima se žena brine, posebno ako ste energični, fleksibilni i zainteresovani za njih.

Greška broj 3: Pretpostavka da je seks samo usputna stvar za muškarce

Westheimer vjeruje da bi trebalo da odbacimo sve staromodne izreke poput one da su žene seksualni objekti ili one da je muškarcima seks samo seks. „Za neke muškarce seks je vrlo važan čin, nemojte umanjivati njegovu vrijednost.“

Istraživanje pokazuje da i muškarci i žene smatraju seks intimnim činom koji ojačava vezu i stvara povjerenje.

„Mnoga istraživanja jasno pokazuju da su parovi koji imaju najbolji i najčešći seks upravo oni u braku. To puno govori o terminu „usputan“ seks,“ kaže Parrot.

Studije pokazuju da muškarci imaju ozbiljna očekivanja od seksa jednako kao i žene. Više od 50% žena i više od 52% muškaraca koji su se upustili u usputni seks za jednu noć to su odlučili zbog nadanja u dužu vezu. Trećina od njih je to uspjela da ostvari.

Greška broj 4: Pretpostavka da je muškarac uvijek raspoložen za seks

Većina tinejdžera je spremna za seks u bilo koje vrijeme kada ih to pitate, ali odrasli muškarci nisu. Pritisak svakodnevnih obaveza poput posla, porodice, računa i slično umara muškarce isto kao i žene. To bude iznenađenje za puno žena pa njegovu nezainteresovanost za seks većina žena shvati lično.

„Odbijanje je toliki šok za žene da one jednostavno ne vjeruju u opravdanja“ kaže Fisher o reakciji koju većina žena ima kada im partner kaže da nije raspoložen za seks. „One znaju da ponekad nisu zainteresovane za seks, ali još uvijek vole svog muškarca. Međutim, kada otkriju da on ne želi seks, odmah pomisle: “više me ne voli”. Nije istina, vjerojatno je jednostavno umoran.“

Greška broj 5: Seks kao tabu tema

Direktan razgovor o seksu, o onome što volimo i što ne volimo može nam biti neprijatan čak i kada smo već dugo sa partnerom. Ali to je jedini način da se uspostavi zdrava seksualna veza.

“Žena mora preuzeti odgovornost za svoj seksualni odnos”, kaže Westheimer. “Nijedan muškarac ne može omogućiti savršen orgazam ženi ako ona ne preuzme odgovornost za svoje seksualno iskustvo. Čak i najbolji ljubavnici ne mogu znati sve što žena želi ako im ona to ne kaže.

Dobre vijesti su, prema Fisher, te da su muškarci spremni da daju sve kako bi zadovoljili ženu: “Ako mu možete na dobar način reći šta želite i šta rade pogrešno, na način da im ne narušite samopouzdanje, oni će to poštovati,“ kaže Fisher.

Greška broj 6: Uzrujanost i ljutnja kada on predloži nešto novo

Kod parova koji su dugo u vezi normalna je potreba da se malo začine stvari. Ako muškarac želi da proba nešto novo, ne znači da je nesrećan s vama ili vašim seksualnim životom. Ukratko: ne uzimajte to lično.


krenizdravo.com

 

Slični članci

IZDVAJAMO IZ GALERIJA

SAVJET
DANA

Za posvjetljivanje...

RECEPT
DANA

Lovačke šnicle

  • Najčitanije

  • Zanimljivo

  • Najviše lajkova

PRATITE NAS NA

KALKULATORI

O NAMA

Portal namijenjen ženama i svima koji žele da saznaju više o ženama. Mi smo tu, ne samo za modernu i savremenu ženu, nego i za one koje se ne osjećaju tako. Tu smo za majke, domaćice, poslovne žene, mlade i one u najboljim godinama. Svakodnevno spremamo za svakoga po nešto. Hvala vam što nas pratite ;)

PRATITE NAS NA

© 2011 zenasamja.me. Sva prava zadržana.