TOP 5 atrakcija na Sejšelima

TOP 5 atrakcija na Sejšelima

Ukoliko vam je potrebno kvalitetno "resetovanje", mjesto na kome ćete biti daleko od posla i problema, ne postoji bolji izbor od Sejšelskih ostrva. Među brojnim prestižnim svjetskim destinacijama, Sejšeli se izdvajaju svojom netaknutom prirodom i zadivljujućim plažama. Takođe, malo je drugih mjesta na svijetu, na kojima ćete i bukvalno biti toliko udaljeni od civilizacije. Na pojedinim mjestima na Sejšelima, nema automobila ili drugog savremenog sredstva komunikacije, a možete se na miru odmoriti i od drugih savremenih pomagala koja vam čine radnu i životnu svakodnevicu.

Sejšelska ostrva su arhipelag u Indijskom Okeanu, sačinjen od sto petnaest ostrva. Glavni grad je Viktorija, koji sa svojih sedamdeset hiljada stanovnika predstavlja najmanju prijestonicu na svijetu. Sejšeli su, vjerovatno, najbolje zaštićena prirodna oblast na planeti, i ova činjenica je već, sama po sebi, dovoljan razlog za posjetu ovoj neobičnoj zemlji. Takođe, plaže sa bijelim pijeskom, tirkizne lagune, ali i ljubazno lokalno stanovništvo, odlična su preporuka za odomor na Sejšelima. Evo nekih od najznamenitijih turističkih atrakcija na Sejšelskim ostrvima.

Dolina Mai

Prirodni rezervat koji je pod zaštitom Uneska, dolina Mai je mjesto na kome ćete vidjeti nevjerovatan broj najraznovrsnijeg rastinja i životinjskog svijeta. Ovo je stanište veoma rijetkog Crnog papagaja kao i endemske vrste Morskog kokosa. Ova vrsta kokosa dostiže visinu i preko trideset metara, a odlikuje ga i najveći kokosov plod među ovom vrstom drveća.

Koralni atol Aldabra

Atol je posebna vrsta kolarnih ostrva. Nastali su procesom koji je trajao više od tri miliona godina, u kome su se korali nastanjivali oko ostrva, praveći koralni greben. Ovaj greben vremenom će zauzeti cijelo ostrvo, a unutršnjost ostrva će se urušiti i potonuti, ostavljajući koralni prsten i lagunu u sredini. Među brojnim, zaista fascinantnim atolima, Aldabra se izdvaja svojom florom i faunom. Ovdje možete vidjeti velike kokosove krabe, ajkulu tigra, velike raže kao i džinovske kopnene kornjače. Atol Aldabra je pod zaštitom Uneska.

La Digue

Za obilazak ovog posebno lijepog ostrva preporučujemo vam bicikl. Kako se na ostrvu nalaze neke od najljepših i najpopularnijih plaža, željećete da obiđete cijelo ostrvo. Na ostrvu se nalazi ronilački centar, i ukoliko ronite, ne propustite priliku da ronite upravo ovdje. Takođe, ukoliko želite da šetate ostrvom, potražite lokalnu vodičku službu i krenite u avanturu.

Nacionalni park Morne Seychellois

Ovaj nacionalni park dom je najviše planine na Sejšelima. Hodajući ovim nevjerovatnim parkom, vidjećete ugroženu endemsku vrstu drvo meduzu, kao i biljke mesoždere. Ovo je i stanište nekih vrsta ptica kojih nema drugde na svijetu.

Ostrvo Cerf

Ostrvo Cerf se nalazi u sastavu nacionalnog parka St. Anne Marine. Posebnom ga čini izuzetno prozirna tirkizna boja okeana. Takođe, na ovom ostrvu morate uživati u lokalnim specijalitetima. Preporučujemo vam salatu od oktopoda, masala kari, ali i kaluu – palmino vino. Na ovom ostrvu ćete osjetiti svu srdačnost i gostoljubivost lokalnog stanovništva.

Uživajte!

Slični članci

IZDVAJAMO IZ GALERIJA

SAVJET
DANA

PILEĆE PEČENJE BIĆE SOČNO

RECEPT
DANA

Pohovani kačkavalj

  • Najčitanije

  • Zanimljivo

  • Najviše lajkova

PRATITE NAS NA

KALKULATORI

O NAMA

Portal namijenjen ženama i svima koji žele da saznaju više o ženama. Mi smo tu, ne samo za modernu i savremenu ženu, nego i za one koje se ne osjećaju tako. Tu smo za majke, domaćice, poslovne žene, mlade i one u najboljim godinama. Svakodnevno spremamo za svakoga po nešto. Hvala vam što nas pratite ;)

PRATITE NAS NA

© 2011 zenasamja.me. Sva prava zadržana.